Bu durumda o gürültüler ön devrelerden geliyordur.Radyo sesi gibi tarif ettiğim gürültüler de yine %75 ses seviyesinden sonra duyulmaya başlıyor. Eski dirençlerdekiyle hemen hemen aynı seviyede gibi bu değer.
Bobinlerin manyetik alanından dolayı etkileşim olup olmadığını soruyorsan olabilir.Kondansatör devreye girdiği anda bobinle beraber ikisi de ötmeye başlıyor olabilir mi? Sadece bobin varken cızırtı da yoktu devrede.
Bu durumda gürültülerin esas sebebi pre devreler. Gıbızlatmaya değmez.Radyo sesi gibi tarif ettiğim gürültüler de yine %75 ses seviyesinden sonra duyulmaya başlıyor. Eski dirençlerdekiyle hemen hemen aynı seviyede gibi bu değer.
O iki direnci değiştirmek için ön kapağı da sökmek zorunda kaldım. Herifler soketli gibi yapıp aslında sökülemeyen kablolar eklemişler. Demir parçaların aralarından falan geçirmişler kabloları İki direnç için 2 saat uğraştım belki de
Rutubet kokusu burnuma kadar geldi .Dirençleri 1K ile değiştirdim, saat geç olduğu için detaylı test yapamadım ama 5V üzerinden ölçerek sabit sinyal ve müzikle test ettiğimde yine crossoverdan sesler geliyor. Yarın hoparlörlü ve dirençli tam test yapacağım.
Radyo sesi gibi tarif ettiğim gürültüler de yine %75 ses seviyesinden sonra duyulmaya başlıyor. Eski dirençlerdekiyle hemen hemen aynı seviyede gibi bu değer.
O iki direnci değiştirmek için ön kapağı da sökmek zorunda kaldım. Herifler soketli gibi yapıp aslında sökülemeyen kablolar eklemişler. Demir parçaların aralarından falan geçirmişler kabloları İki direnç için 2 saat uğraştım belki de
Ekli dosyayı görüntüle 88817
Yok aslında demek istediğim kondansatördeki biriken voltajdan dolayı bobin de ötüyor olabilir miydi?Bobinlerin manyetik alanından dolayı etkileşim olup olmadığını soruyorsan olabilir.
Test etmek gayet golaydır.
Bobinlerin uçlarına 10cm civarında kalın tel (1.5mm NYA Elektrik kablosu) bağlanarak bobin plaketten 10cm kadar yukarıya monte edilir. Hatta bu teller 90' eğilerek bobinlerin açıları değiştirilebilir.
Bu testlerde gondansatörlerde titreşim kesilirse test sonucununa göre kanaat getirilebilir.
Bence de uğraşmaya değmez gibi. Ayrı ayrı olsaydı güzel olacaktı.Bu durumda gürültülerin esas sebebi pre devreler. Gıbızlatmaya değmez.
Akım geçen ve eğilip bükülebilen kablolara dip destek bağlanır. Kablolar dipten kopmasın diye.
Aslında rutubet yok içinde sadece eski devre kartlarının kokusu geliyor böyle acı acıRutubet kokusu burnuma kadar geldi .
Bobinler de ötüyor olsaydı direk gevşemiş der geçerdik. Üzerine ecik LAK dök derdik.Yok aslında demek istediğim kondansatördeki biriken voltajdan dolayı bobin de ötüyor olabilir miydi?
Bu kabloyla bir deneyeceğim. Bu kesitte boşta kablom vardı diye hatırlıyorum. Pek umudum yok düzeleceğine dair ama bakacağım