Keşke satmasaydın .Benim daha önce alıp geri sattığım Sharp amplinin içinde de STK4231V vardı.
Yok zaten orijinal entegre değil gibiydi. O ampliyi göndersem faydamdan çok zararım dokunurduKeşke satmasaydın .
Şimdi iki katı fiyata @sasen1 'e kaka.. PARDON hibe ederdin
STK465 ile aynı olurduEğer orjinal ise STK 4231 V olanların THD 0,08% .İyi bir değer değil mi Yamyam Hocam.
Hocam şuan hali hazırda yapımı devam eden ampli projelerimizdeki gürültü faktörünün tahmini olarak ne değerde olması gerekli?STK465 ile aynı olurdu
Ancak bu değer belli koşullarda elde edilebilecek minumum değerdir.
Gerçekte bir amplinin bozulma oranı %1 bile olsa kulakla algılanamaz.
Ancak THD+N faktörü ele alındığında eğer gürültü faktörü -55 ila -60 ise bu da zaten %0.1 lik bir tabandeğeri demektir.
Yani gürültü eşiği -60 olan bir amplide %0.1 den daha aşağıda bir distorsiyondan bahsedilemez.
Yani bu entegre ile iyi koşullarda -60db civarı bir gürültü değeri elde edebilirsek, teknik verilerde verilmiş olan %0.08 lik distorsiyon hayali bir değer olacaktır.
@sasen1 in amplisi için tahmini gürültü faktörü -60 ila -65db olacaktır.Hocam şuan hali hazırda yapımı devam eden ampli projelerimizdeki gürültü faktörünün tahmini olarak ne değerde olması gerekli?
Peki benim ampliden servo regulatör devresini çıkartmıştık ama yine de STK465'in marifetinden dolayı daha düşük gürültü seviyesi elde edebilir miyiz ki?@sasen1 in amplisi için tahmini gürültü faktörü -60 ila -65db olacaktır.
(Her şey ilmine göre yapılmışsa)
Bu gürültü unsurunu benim STK amplinin gürültü eşiği olan -70 ila -75db lere çekebilmek için ise şu anda aklıma pek olasılık gelmiyor.
Tek olaslık olan spesifik L/N DC SERVO PSU devresi olup, +/-33V DC için teknik olanak bulunmamaktadır. Ancak tekil elemanlarla özel olarak tasarlanırsa o zaman -70db lerin altına inilebilir.
Ancak böyle bir güç kaynağının kısa yoldan yapımı mümkün olmadığı gibi, uygun bir teknikle yapılmak istenirse son derece yüksek maliyetli olacaktır.
En basitinden TL serisi zener diyotlarla bir güç kaynağı yapsak, DC servo kullanmasak ve 1mV-5mV civarı gürültü faktörüne razı olarak bir PSU tasarlasak aynı zamanda STK4221 in PCB sini değiştirerek bu güç kaynağına uyarlasak o zaman -70db lerin altı gürültü seviyesine inebiliriz.
Böyle bir durumda....
PCB ler profesyonel baskı ile yapılmalıdır.
Kullanılacak bazı spesifik malzemeler temin edilebilmelidir.
İki devrenin ebatları da söz konusu olacağı için mevcut kutumuza yerleşim sorunları olacaktır.
İşte STK465 in buradaki faydaları görülmektedir. Masraf edilmeden S/N iyi bir tasarımla haledilebilmektedir.
@ozgurece35 duymasın
Kendisine birçok forumda STK465 ler artık öldü denilmiş
Burada bahsettiğim değer ÇIKIŞ modülünün gürültü eşiğidir.Peki benim ampliden servo regulatör devresini çıkartmıştık ama yine de STK465'in marifetinden dolayı daha düşük gürültü seviyesi elde edebilir miyiz ki?
O devreyi yapmaya kalksam yaparım ama sağlıklı bir şekilde test edebilmem çok olası görünmüyor ne yazık ki. Keşke yapabilsem.