o kadar kaliteye ihtiyacım yok metal müzik için yeterli yüksek diyor free pro daha kaliteli.Üle şavalak şaban
Olsa olsa bu dediğin ganalda kaç kb/sn lik veri akışı vardır ki.
@Yunusgr e göndermiş olduğum müzükler PCM yani WAV formatı ve 1411kb/sn kısacası CD formatında idi.
Hatta o yıllarda 88.2 kHz ile örnekleme yapıyordum plak kayıtlarımı.
Bu da 2822kb/sn veri akışı demektir ki, bu veri akışının internetteki band genişliği 40-50Mb/sn demektir.
Gaç kişide bu kadar hızlı internet var ?
TDA2030 lar ile iyi bir ampli yapmak isterseniz yaparız.1988'de hiç ilgim yoktu ona 5.1 miş o tda 2030 olan sunny kardeşimde vestel ht728dt var atıl kaldı zaten bassları güzel değildi hiç...
Şimdi sana alüminyum bi kötek atacağım haao kadar kaliteye ihtiyacım yok metal müzik için yeterli yüksek diyor free pro daha kaliteli.
Üle şavalak şaban
Olsa olsa bu dediğin ganalda kaç kb/sn lik veri akışı vardır ki.
@Yunusgr e göndermiş olduğum müzükler PCM yani WAV formatı ve 1411kb/sn kısacası CD formatında idi.
Hatta o yıllarda 88.2 kHz ile örnekleme yapıyordum plak kayıtlarımı.
Bu da 2822kb/sn veri akışı demektir ki, bu veri akışının internetteki band genişliği 40-50Mb/sn demektir.
Gaç kişide bu kadar hızlı internet var ?
Yüksek kalitede dinliyorum zaten fakat bazı şarkılarda band genişliğinde bile sınıfta kalıyor Spotify. Benim mecburi kalma sebebim ayrı tabii. Playlistlerim vs hepsi orada. Kütüphane de baya geniş olunca mecbur kullanıyorsun.Spotify o kadar kötü değil ayarından yüksek kalite seç.
o kalite için kaynak yok zaten komşular arıza çıkartır kaliteli müzikte kapıya gelitler gece 02'de klasik gitarla Delilo çalınca bile tahatsız olmazlar ama kaliteli hoparlörün sesinden rahatsız olurlar.TDA2030 lar ile iyi bir ampli yapmak isterseniz yaparız.
Ancak belirteyim ki max çıkış gücü 15W civarı olabilir.
Buna karşılık masrafları LM1875 e göre daha fazla olacaktır.
LM1875 ile ideal koşullarda 20-25W elde edilebiliyor ve genele Hi-Fi standartlarını yakalamak mümkün.
En uygun bütçe ile yapılabilecek ideal bir tasarımdır.
Şimdi sana alüminyum bi kötek atacağım haa
Şapşırtık şaban.o kalite için kaynak yok zate3n komşular arıza çıkartır kaliteli müzikte kapıya gelitler gece 02'de klasik gitarla Delilo çalınca bile tahatsız olmazlar ama kaliteli hoparlörün sesinden rahatsız olurlar.
komşular arza çıkartır deprem oluyor sanırlar eski çalıştığım yerde 30Hz ile subbass denedik komşular geldi...Şapşırtık şaban.
Sen hala kaliteli müzik ile yüksek seviyedeki müziği karıştırıyorsun.
Benim müzik sistemimde 30Hz leri duyabiliyorsun. Uygun seviyede hopların yanında iken gümbür gümbür çalıyo.
Ama yan odaya geçip te odanın kapısını kapatırsan bu odadaki sesi neredeyse duymuyorsun bile.
@Yunusgr hoparlörlerini bitirdiğinde bu söylediklerimi test edebiliriz.
30Hz i fazla açarsan tabi ki gomşular gelir. Hatta polisler bile gelebilirkomşular arza çıkartır deprem oluyor sanırlar eski çalıştığım yerde 30Hz ile subbass denedik komşular geldi...
o zamanlar umursamazdık bina yıkılsa umursamazdık başka bir işte temizlikte bulunan kağıtları benzin istasyonuna 100metre mesafede yakmıştık alevler 3 metre olmuştu kimse de gelmedi.30Hz i fazla açarsan tabi ki gomşular gelir. Hatta polisler bile gelebilir
Ses seviyesi SPL (Sound Pressure Level)
Frekans karakteristiği en düşük frekanslardan en yüksek frekanslara kadar verebilme özelliği.
Alçak frekanslar özellikle 20-100Hz arası duvarlarda ve meteryallerde ciddi titreşimlere sebep olurlar. Ama yüksek frekans bileşenleri bir duvara veya engele çarptıklarında çoğunlukla yansırlar.
Kulağın normal duyma seviyesinde (75db/SPL) dinleseydiniz hem gümbür gümbür dinlerdiniz hemi de kimseler gelmezdi.