PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Parasızım ben. :p
Bana beleş şeylerden bahsetmelisin.

Parasızım ben. :p
Bana beleş şeylerden bahsetmelisin.
Ben de parasızım fakat sen yeni bir batarya üretebilirsin bu yeni batarya hem iş görecek hem de kendisini şarj edecek!Atom bitmeyen bir batarya.Sevimli elektronlar devamlı dönüyor.Bu ciddi bilgi...Şimdi ben formülü yazdım.Buluşun çok para getirecek,iş başınaaaa!

Ben de parasızım fakat sen yeni bir batarya üretebilirsin bu yeni batarya hem iş görecek hem de kendisini şarj edecek!Atom bitmeyen bir batarya.Sevimli elektronlar devamlı dönüyor.Bu ciddi bilgi...Şimdi ben formülü yazdım.Buluşun çok para getirecek,iş başınaaaa!
E madem elinizde formülü de var, kendiniz yapsaniza. Sacmaliklarinizla insanları usandiriyorsunuz. Hemde komik duruma düşüyorsunuz.
Ek: Kusura bakmayın, böyle yazdım ama. Cidden sinirli bir zamanima denk geldi.

Son düzenleme:
E madem elinizde formülü de var, kendiniz yapsaniza. Sacmaliklarinizla insanları usandiriyorsunuz. Hemde komik
E madem elinizde formülü de var, kendiniz yapsaniza. Sacmaliklarinizla insanları usandiriyorsunuz. Hemde komik duruma düşüyorsunuz.
Beğenmedim!Sana kızdım ve saçma sandığını bir gün ABD veya Japonya yapacak!Sen de bedava maaş alacak iş bul!...Not:Biraz da gülelim!!!!

Yamyam hocam malzemeler dün elime ulaştı. Oldukça hızlı geldiler açıkçası :D
Ancak maalesef satıcı bunları kutuya koymak yerine bu şekilde poşetleyip dışına da patpat poşet geçirip göndermeyi tercih etmiş. Sadece pinlerin bazıları yamuk görünüyor. Çatlak, kırık veya yamuk bir yerini görmedim.

Bir yandan PCBleri de hazırlıyorum. Normalde bitirip bu hafta gönderecektim fakat yetişmeyecek gibi. Ben kargoya vermeden önce size haber ederim.

EDit: PCBlerin de çoğunu bastım. Yapmışken diğer devrelerden de yedek yapayım dedim. 11 tane plaketi delmesi var sırada :D Bikaçını fotoğrafladım.
805b56fa-45e8-4564-a708-e9f50b8f6230.jpg

Ekli dosyalar

• 76e5e51e-9131-4840-a38c-a38642ac6d97.jpg
    76e5e51e-9131-4840-a38c-a38642ac6d97.jpg
    785 KB · Görüntüleme: 11
  • 693bfc96-4ac6-4355-8f1f-eb5cf8a9fe83.jpg
    693bfc96-4ac6-4355-8f1f-eb5cf8a9fe83.jpg
    332.1 KB · Görüntüleme: 13
  • f69bf527-d1d3-41aa-b5f3-bea4dcb6a994.jpg
    f69bf527-d1d3-41aa-b5f3-bea4dcb6a994.jpg
    468.5 KB · Görüntüleme: 12
Yamyam hocam malzemeler dün elime ulaştı. Oldukça hızlı geldiler açıkçası :D
Ancak maalesef satıcı bunları kutuya koymak yerine bu şekilde poşetleyip dışına da patpat poşet geçirip göndermeyi tercih etmiş. Sadece pinlerin bazıları yamuk görünüyor. Çatlak, kırık veya yamuk bir yerini görmedim.

Bir yandan PCBleri de hazırlıyorum. Normalde bitirip bu hafta gönderecektim fakat yetişmeyecek gibi. Ben kargoya vermeden önce size haber ederim.
GUDURDUM.
SWITCH endüstriel tip ve oldukça kaliteli imiş. Ancak profesyonel değil.
Bu durumda verilen ücret normal sayılabilir.
Bu SW elime geçince bende gudurtular başlayacak ve yeni bir ampli yapımına girişeceğim.
Bu sebeple acele etmemelisin. Ne kadar geç gudurursam o kadar iyidir.

Ben de NOT:
PCB leri delmeden bana gönderebilirsin. Bende PCB delme için 0.6mm den 10mm ye kadar ondalıklı matkap uçları bulunuyor.
Ayrıca uyduruk da olsa mini matkap tezgahım da var.

Off sizi de masrafa soktuk galiba hocam :D

Switch kaliteli ise süper. Yalnız mili elle çevirmeye çalıştım da çok zor aşırı sert. Ama pot başlığı takınca tam olur rahat çevirilir muhtemelen. Daha önce böyle bir Switch kullanmadığımdan deneyimlerim bu kadar. :)

Bende sadece fön makinesinden söküp ucuna mandren taktığım bir motor var. :D Diğer PCBleri bununla delmiştim. Profesyonel olması için size gönderebilirim yada ben de delebilirim fark etmez.

Switchlerin üzerindeki Alps logosu baya uyduruk duruyor belli belirsiz gibi.

Off sizi de masrafa soktuk galiba hocam :D

Switch kaliteli ise süper. Yalnız mili elle çevirmeye çalıştım da çok zor aşırı sert. Ama pot başlığı takınca tam olur rahat çevirilir muhtemelen. Daha önce böyle bir Switch kullanmadığımdan deneyimlerim bu kadar. :)

Bende sadece fön makinesinden söküp ucuna mandren taktığım bir motor var. :D Diğer PCBleri bununla delmiştim. Profesyonel olması için size gönderebilirim yada ben de delebilirim fark etmez.

Switchlerin üzerindeki Alps logosu baya uyduruk duruyor belli belirsiz gibi.
Zaten yıllar önceden ampli kutusunu almış ve ön ve arka panellerini kestirmiştim.
Hali hazırda benim kullanmakta olduğum amplimin bir eşi olacak.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/bu-da-benim-amplİfİkatÖr.117485/
Tek fark bu amplideki function SW leri sıralı, yenisinde ise rotary olacak.
Çünkü ön paneli kestirirken olasılık icabı birisini rotary SW e göre yaptırtmıştım.
O yıllarda kutuların tanesi yaklaşık 100 kaat panellerin yaptırılması ise 400 kaat tutmuştu. Şimdilerde aynı kutu 1000TL civarı satılıyor.
İkinci sorun ise EBU PPM için LM3915 sıkıntısı.
LM3915 ler artık sahte oldukları için iyi bir EBU PPM yapma şansım kalmadı. PCB yi halledebilirsem belki DIN PPM yapabilirim. Ama piyasa malı LM3915 ler ile ne denli sağlıklı olur bilmiyorum.
@sasen1 sahte de olsa DIN PPM i LM3915 ler ile yapmıştı. Aynı özelliklerde ben de yapabilirsem gayet iyi olacaktır.

Zaten yıllar önceden ampli kutusunu almış ve ön ve arka panellerini kestirmiştim.
Hali hazırda benim kullanmakta olduğum amplimin bir eşi olacak.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/bu-da-benim-amplİfİkatÖr.117485/
Tek fark bu amplideki function SW leri sıralı, yenisinde ise rotary olacak.
Çünkü ön paneli kestirirken olasılık icabı birisini rotary SW e göre yaptırtmıştım.
O yıllarda kutuların tanesi yaklaşık 100 kaat panellerin yaptırılması ise 400 kaat tutmuştu. Şimdilerde aynı kutu 1000TL civarı satılıyor.
İkinci sorun ise EBU PPM için LM3915 sıkıntısı.
LM3915 ler artık sahte oldukları için iyi bir EBU PPM yapma şansım kalmadı. PCB yi halledebilirsem belki DIN PPM yapabilirim. Ama piyasa malı LM3915 ler ile ne denli sağlıklı olur bilmiyorum.
@sasen1 sahte de olsa DIN PPM i LM3915 ler ile yapmıştı. Aynı özelliklerde ben de yapabilirsem gayet iyi olacaktır.
Beni modifiye ampli yapımında en çok uğraştıran ve yoran DIN PPM olmuştu.Özellikle LM3915 lerdeki sıkıntıdan dolayı yaşadığım ayar sıkıntısı.Bir de ölçümleri doğru yapsın diye eldeki imkanlar ölçüsünde fazla titiz olunca kafayı yememek elde değildi.Sonuçta Yamyam hocam sayesinde gayet güzel çalışan,doğru ölçüm yapabilen, bana göre şık bir DIN PPM yapmış oldum.

Ekli dosyalar

• DIN PPM.jpg
    DIN PPM.jpg
    34.2 KB · Görüntüleme: 6
  • DIN_PPM.jpg
    DIN_PPM.jpg
    45.5 KB · Görüntüleme: 6

Forum istatistikleri

Konular
129,820
Kullanıcılar
452,635