Peki Buna Ne Dersiniz Yasal ama Sayaç Döner mi

arkadaşım senin o dediğin yasal degil ama bu iş olur fakat onu çalıştıra bilecek Elektronik bir devreye ve bir çokta kondansatöre ihtiyacın olacak
 
Arkadaşlar bu proje pratikte uygulanabilirse yararlı olabilir diye düşünüyorum,bildiğim kadarıyla enterkonnekte sistemin güç katsayısının düzeltilmesi için bazı küçük güçlü santrallerin genaratörleri aşırı uyartımla çalıştırılıyor yani sisteme kapasitif reaktif güç sağlıyor,böyle bir sistem geliştirilebilirse neden olmasın?
 
sayın arkadaşlarım...

bu yöntem biraz kusurlu ve teorik olarakta çalışması zannedilenin aksine mümkün değil. eğer aklınızda hala acaba şüpheleri varsa aynı hesaplamaları birde karmaşık sayı operatörleri ile hesaplamayı deneyin. sonuçta enerjiyi daha verimsiz kullanan bir sistem elde etmiş olursunuz.

öte yandan arkadaşımın bahsettiği kondansatörü şarj ederek tepe değerinde yüke aktaran sisteme gelecek olursak. şu soruyu sorayım normalde bir kondansatör aktif saati neden çevirmez? çünkü aldığı enerjiyi şebekeye geri verir! siz ise bu sistemle enerjiyi sünizoidal olarak değilde her alternansın ilk yarısı şeklinde alacağınız için artık reaktif değil aktif enerji olmuş oluyor...

son olarak arkadaşlarıma katılıyorum.kondansatörü kaçak değilde en azından kaliteli enerji için kullansak daha çok faydası olur misal buzdolabına filan.

saygılarımla....
 
Benim bildiğim kadarıyla ısıtıcı rezistans omik yüktür, aktif akım çeker. kondansatörle reaktif akım karşılayıp ortadan kaybedebilirsiniz,yani cosq yi 1e yaklaştırısınız. Rezistansın şebekeden çekeceği akım, aktif gücüne 100/100 eşit olur,bence ısıtıcılarda kondansatörün hiçbir faydası olmaz.
 
öncelikle nacak_68 arkadaşımın dediği gibi Elektrik ocakları reaktif güç çektikleri için kondansatör'ün bir işlevi olmaz. çünkü kondansatör endüktif gücü düşürmekte etkilidir. düşüncen güzel ama ekonomik olarak işe yaramaz. çünkü dağıtım şirketin, kompanzasyonu senin yerine yapar ve bunuda faturana yansıtır. yasal bir düzenleme yapılmadığı sürece bunu parasını senden çatır çatır alırlar.
 
öncelikle nacak_68 arkadaşımın dediği gibi Elektrik ocakları reaktif güç çektikleri için kondansatör'ün bir işlevi olmaz. çünkü kondansatör endüktif gücü düşürmekte etkilidir. düşüncen güzel ama ekonomik olarak işe yaramaz. çünkü dağıtım şirketin, kompanzasyonu senin yerine yapar ve bunuda faturana yansıtır. yasal bir düzenleme yapılmadığı sürece bunu parasını senden çatır çatır alırlar.

Tabiki elektrik ocaklarınında reaktif güç çekmesi sağlanabilir. Şimdi diyeceksiniz ki nasıl. Ancak bu yöntem hem güvenli değildir, hemde astarı yüzünden pahalıya çıkar. Bu işlemi yaptığınızda hem besleme kablolarınız hasar görebilir hemde kurallarına uyulmaması durumunda mal ve can güvenliğiniz tehlikeye girer. Reaktif sayacı olan işletmelerde tamamen yasal bir kullanım olmasından dolayı uygulanabilir. Ancak ev kullanıcılarının elektrik sayaçları sadece aktif harcamayı ölçtüklerinden dolayı etik bulmamaktayım.

Gelelim elektrik sobasının reaktif güç çekmesini sağlamaya. Malzemeler Köprü diod, uygun endüktans ta bir reaktör (tek fazlı), birde uygun kapasitede DC kondansatör.

Bu malzemelerle birlikte basit bir doğrulducu devre yapacağız ve elektrik sobasını doğrulttuğumuz gerilimden kullanacağız. Bu durumda sistem kapasitif olarak bir miktar reaktif olacaktır. Bu tamamen devrede kullanılan kondansatör ve reaktans ile doğru orantılıdır.
 
Kandansatör şebekeden akım çeker ama şebekeye akımı tekrar verir o yüzden sayaç saniyede 50 defa gerçeleşen bu olayda aslında bir ileri birde geri dönecektir. Sen kondansatörü doldur bunu başka bir yerde kullan sonra geri doldur. bunu bir örnekle pekiştirelim bir su deposundan kavaya su alıp geri depoya basaltmaktır kondansatörün yaptığı peki sen depodan suyu alıp başka yere boşaltırsan depodaki su azalmazmı ?
 
merhabalar değerli forum üyeleri;
yeni kayıt oldum.fakat tanışma bölümünü bulamadım.ilk mesajımı buraya yazdım kusuruma bakmayın.istanbul da oturmaktayım.kimyagerim.
siteyi google da araştırma yaparken buldum ve çok beğendim.site kurucularına ve siz değerli üyelere saygılarımı sunarım.

sanırım bu konu ile ilgili bir sorum olacak.

birkaç sene evvel 220 v ile çalışan klima aldık .bağlantı yapması için elektrikçi çağırdık.

elektrikçi bağlantıyı yaptı ve kabloya paralel olarak kondansatör bağladı.kendisinin iddia ettiği , kondansatörün enerji sarfiyatını azaltırmış.hiç inanasım gelmedi.

sizlerden ricam bunun faydası ve zararı nedir?
kompanzasyon buna mı denir??
faydası varsa buzdolabı gibi devamlı Elektrik çeken eşyalara takılabilir mi?

benim anlayacağım dilde açıklama yapabilir misiniz?
şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Kondansatör enerjiyi alır ve sonra geri verir.
İlk alternansda enerji alıp ,bağlantıyı keserek başka bir yere verirsek;
Bu yaptığımız sistem artık kondansatör değildir,başka bir şeydir.
Akım çeker,hemde gayet güzel akım çeker ve sayacı döndürür.
Akımı doğrultmak ta bir işe yaramaz.Doğrultmadan önce çekilen akım AC akımdır.
Sayacın üzerinden AC geçer.
Tasarruf yapmak isteyen olursa yüksek frekansta çalışan indüksiyon ısıtıcı yapmalı.
Epey bir tasarruf yapmış olur.

___

konunun tartışıldığı bir bölüm aşağıda.
https://www.kontrolkalemi.com/forum...297-birileri-artik-su-adamlari-durdursun.html
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri
Üst