Gemi makinaları adlı bir ders almıştım, bu derste nükleer enerji başlıklı konu yarı detaylı olarak anlatılmıştı bende o esnada biraz nükleer enerjiye bakmıştım, aslında einstein ın e=mc2 sinden ilham alınarak ve savaş koşullarının getirdiği arayışla bu madde nin enerjiye dönüştürülebilmesi teorisinin pratik uygulanması yapılmış başarılı olunmuştu, daha sonra nükleer enerji santrallerinde madde enerji dönüşümünün kontrollü bir şekilde gerçekleştirilebileceğide kanıtlandı, açığa çıkan enerji çok küçük bir alanda çok büyük bir enerji ve gerçekten kontrolü çok zor, bunun yanında alfa beta gama gibi gayet zararlı ışınımlarda oluşuyor evet riski büyük, kurulum maliyetide bu nedenle yüksek oluyor, ama hidroelektrik santrali kurmakta gayet maliyetlidir bir hidroelektrik santrali yanlış hatırlamıyorsam kurulum maliyetşini 10 yılda çıkarabiliyor ömrüde 50 yıl diye hatırlıyorum, nükleer ve diğer
Elektrik santrallerini hidro termik veya güneş tarlası (aynalarla güneşi bir noktaya odaklamak ve o noktadaki sıvıyı ısıtıp buhar üretip buhar tirbünüyle elektrik üretmek) veya deniz dalgaları gelgit, rüzgar tarlası, gayzer lerden elektrik üretimi vs. elektrik üretmek için kullanılabilecek tüm yolları tüm açılardan kıyaslamak lazım (bundan aslında çok güzel bitirime projesi olurmuş). Şimdi niye hidro duruken nükleere free energy gibidir diyorum, bir aklımda öyle kalmış nedenini tam hatırlamıyorum, birde ülkemizde hidroelektrik santrali kurulabilecek sular halen var ama termik santralde kurulmuş niye diye düşününce en basitinden ülkemizde termik santrale ihtiyaç duyulmuş diyorum ve nükleer in termikten daha verimli olacağını düşündüğümden demekki ülkemizde termik varsa nükleerde olabilir diyorum çok varsayımda bulundum ama bulursam bu elektrik üretim santralleri kıyaslamasını paylaşırım bu sayede kesin konuşabilirim. Nükleerin bence asıl free energy tarafı çok az bir yakıtla çok büyük enerji elde edilmesi durumu, bildiğim kadarıyla 1 gram uranyumdan 2.5 ton linyit kömürünün açığa çıkardığı kadar enerji elde ediliyor, 2.5 ton linyit üretmekle 1 gram uranyum üretmek (kullanılacak uranyumu saflaştırma ve zenginleştirme yapılması gerektiğide hesaba katılarak) kıyaslanmalı ki bence 1 gram uranyum üretmek daha kolay olacaktır. Bunun yanında 2.5 ton linyiti yakınca doğaya verdiği zarar ile nükleerin doğaya verdiği zarar kıyaslanmalı ki nükleer kapalı sistemdir uygun kullanıldığı takdirde doğaya hiçbir zararı yoktur (maliyet hesaplarına atıkların uzaya gönderilmeside eklenmeli). Benim için nükleer tercihinin en büyükk sebebi zaten doğanın nükleer ile dönmesidir, dünya enerjisini güneşten alır güneşte enerjisini fisyon ve füzyon olaylarıyla üretir bence bizimde enerji için küçük bir güneş yapmamız en iyi yoldur fakat füzyon enerjisi zaptedilebilecek gibi değil ve bu olayı başlatmak için bir fisyon şart. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- güneş panellerindeki durum için dedikleriniz zaten benim söylemek istediklerim bu verimsiz hali ile dahi kullanım alanı bulan güneş panelleri için daha ucuza üretim sağlayacak yöntem veya aynı maliyetle daha verimli dönüşüm yapabilecek bir
Panel tasarımı için elde edilecek bir başarı çok önemlidir bu yapana maddi getiri sağlayacağı gibi kullanıcılarada fayda sağlar dolayısıyla tüm dünyayada. Bu nedenlerle güneş panellerini geliştirmek için yapılacak çalışma boşa harcanan vakit olmaz vaktini ayıranıda mutlu eder. Dünyada bu geliştirmeler için çalışan ekipler olduğunu biliyoruz çalışmalarındanda haberdarız fakat sizinki gibi bir çalışmayla ilgili resmi bir bilgi bulunmuyor bu insanları itmesinin bence temel sebeplerinden biri. Birde enerji farkdan doğar yani deniz seviyesine göre 1 mt yüksekte olan bir cismin potansiyel enerjisi vardır, bir noktaya göre 3 V daha yüksek gerilimi olan başka bir noktanın 3 V potansiyeli vardır, yani manyetik alandan enerji üretmek için manyetik alanaın değişimi gerekir bir n-mıknatıs bir noktada sabit durduğunda çevresindeki manyetik alanda sabittir bu sabit alanının enerji üretimi için bir faydası yoktur bu mıknatısı bir bakır sargının içerisinden geçirirseniz sargının uçlarında gerilim oluşur (indüklenir) fakat sargının ortasında sabit tutarsanız sargının uçlarındaki potansiyelşde bir değişim olmaz, bunları düşününce mıknatısın manyetik alanından nasıl enerji üretileceği görülüyor bundan farklı bir yöntem varmı diye çalışırken zaten bu yöntemi çok iyi anlamış olmak lazım. En basit haliyle yukarıdada söylendiği gibi bir mıknatıs kendinden 1 cm uzakdaki bir cismi kendisine yapıştırdığında bu cismi tekrardan mıknatıstan ayırmak için bir enerji vermek gerekir siz bu enerjiyi vermeden nasıl cismi ilk konumuna getireceksiniz, işte bir magnetic shield olsa bunu yapardık ama yok, olabilir mi bunu bilemiyorum? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bunların haricinde ben şu yapmış bu yapamamış durumuna pek inanmıyorum, açık söylemek gerekirse şu reaktif cihazını ilk gördüğümde bende yemiştim aklımda yine bir soru işareti kalımıştı ama satan elemama olabilir olmuş gibi gözüküyor ama bunda bir iş var demiştim, sonra okulda devre analizi dersinde görünür kör aktif güç konusunu işlerken uyandım demekki mesele buymuş bizi kandırmışlar dedim, bu yüzden böyle konularda tüm detaylarıyla görmediğim anlamadığım bir şeye aha vidyoda birşey bağlı değil dönüyor hatta bilmemnereli bilim adamları incelemiş birşey bulamamışlar diyen gazete haberide var (ki gazete haberlerine hiç inanmam birebir başıma gelen yalan haber var, gazeteci arkadaşlarımdan edindiğim bilgilerde var) deyipte tamam free energy oluyormuş diyemem bunlar bana kanıt sayılmaz. Ben şöyle bir düşünceyi benimsedim; insan yeteneklerini iyi anlamalı ve bu yetenekleri doğrulutusunda ve dünyanında kendisinden istediklerini hesaba katarak kısa zamanda gözle görülür elle tutulur sonuçlar ortaya koyan faydalı işler yapmak için zamanını kullanmalıdır, benim için bu iş mikrodenetleyici programlamak şuana kadar en başarılı şekilde yaptığım iş bu, sizin için bu iş enerji üretmekse sizde bunu yaparsınız bunun için farklı yöntemler bulursanız gerçekten çok güzel olur hem bizim hemde sizin için, fakat bulma ihtimalinizin çok küçük olduğu birşeyi aramak sizi gerçekten çok üzebilir arkadaşlarda bence bunu dile getirmeye çalışıyor ama bunu uygunsuz bir dille yapmışlar, Hz. Nuh a dağ başında gemi yaptığı için deli denmiştir bence, ve birçok bilim adamına büyücü deli damgası vurulduğuna eminim bunlar yazılıyorda, Ali Ağaoğlu na da olmaz demişler
oda yaptım oldu diyor çok hoşuma gidiyor bu sözü, hatta bir tv. programında oğlunu tanıtırken bu oğlum ..(bilmemkim)... yaptım oldu demiş
Sizin işiniz zor bu işte karşınıza çıkacak zorlukları anlayışla karşılayın gerekirse görmezden gelin yoksa diğerleri gibi yılıp bırakırsınız, yada baştan itibaren destek göreceğiniz amacınızla paralel bahsettiğim enerji üretim sistemlerinin verimini arttırma yolları üzerine çalışın, bu free enerji işini hobi olarak yapın belli olmaz bakarsınız siz bir yöntem geliştirirsiniz.