karaapak
Profesyonel Üye
Ev için güneş paneli sistemleri tüm Elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde kurulum maliyetini kullanım ömrünün yarısında çıkarıyor diğer yarısındada ücretsiz elektrik kullanmış oluyoruz. Ama ilk yatırım olarak o kadar para vermek yani 10 yıllık elektrik faturasını birden ödemek insanlaa cazip gelmiyor ayrıca fazla elektrik üretirseniz ayda 100 kWh a kadar şebekeye satabiliyorsunuz. Nükleer atıkları uzaya göndermek lazım ama çok pahalı bir iş hatta uzaya çöp gönderme ile ilgili ucuz yöntem için düzenlenen iyi ödülü olan yarışmalar düzenleniyor, uzaya asansör kurma fikri bile uygulanabilir düzeyde tartışılmakta idi. Birde bir cisim hen dünya çekim alanının dışında olup hemde yörüngede nasıl olabilir? Bahsettiğiniz çöplük aslında tabiri çöplüktür bunu dünyaya getirebilsek zengin bile olabiliriz ama geri indirmeside göndermesi kadar zor bu yüzden ömrü dolan uydular son enerjileri ile dünyaya düşme ihtimalleri olmayan hesaplanmış uzaklıklara kendilerini fırlatırlar ve tatlı bir gülümsemeyle dünyaya güle güle derler. ------------ SON BULGULARINIZA GÖRE kısmı güzel, buna benzer olarak nette uygun dizilmiş neodyum mıknatıslar ile düz bir zeminde cisim hızlandırıcı yapılıyordu ama kulanılan mıknatıslar cisim hızlandırılırken birbirine yapışıyordu bende bunlar birbirine yapışmadan hızlandırma yapılamaz diyordum, yani sizin dönme işiniz için mıknatıs ya çekerken yada iterken daha az kuvvet uygulamalı tamam bunun için magnetic shield güzel ama mumetal ile sanki olmuyor gibi geliyor bana, bunun gibi çizimler aslında nette var ama ben uğraşıpta deneme zahmetinde bulunmadım, mıknatısları belli açı ve belli eksenlerde konumlandırıp bu kuvvet dengesizliğinin sağlanabileceği çizimlerle gösterilmişti çizimlerde, bunun olup olmayacağını anlamanın en iyi yolu ya teorik olarak çok iyi modelleme yapmak yada sizinde bahsettiğiniz gibi denemek olacak umarım denemelerinizde başarılı olursunuz, birde dönme gerçekleşirse yük altında sistemin davranışı nasıl olacak bakalım. ---------------------------------------------------------- "Dünyayı kullanamayız çünkü yerçekimi sargılarıda dünyayla beraber götürür" burada değişen dünya manyetik alanının dünyanın dönmesiyle ilgisi yok, dünyanın manyetik kutbu veya dünyanın manyetik alan çizgileri yer değiştiriyor, yani dünya üzerindeki sabit bir nokta bugün manyetik kuzey kutbu iken 1000 sene sonra manyetik güney kutbu oluyor buda siz şuanki manyetik kuzey ve güney kutuplarına birer sargı koysanız ortada dönen bir mıknatıs varmış gibi bir etkiye maruz kalacaklarını gösteriyor, bu dönen mıknatıs dünyanın yer değiştiren manyetik kutupları oluyor.