Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ev için güneş paneli sistemleri tüm Elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde kurulum maliyetini kullanım ömrünün yarısında çıkarıyor diğer yarısındada ücretsiz elektrik kullanmış oluyoruz. Ama ilk yatırım olarak o kadar para vermek yani 10 yıllık elektrik faturasını birden ödemek insanlaa cazip gelmiyor ayrıca fazla elektrik üretirseniz ayda 100 kWh a kadar şebekeye satabiliyorsunuz. Nükleer atıkları uzaya göndermek lazım ama çok pahalı bir iş hatta uzaya çöp gönderme ile ilgili ucuz yöntem için düzenlenen iyi ödülü olan yarışmalar düzenleniyor, uzaya asansör kurma fikri bile uygulanabilir düzeyde tartışılmakta idi. Birde bir cisim hen dünya çekim alanının dışında olup hemde yörüngede nasıl olabilir? Bahsettiğiniz çöplük aslında tabiri çöplüktür bunu dünyaya getirebilsek zengin bile olabiliriz ama geri indirmeside göndermesi kadar zor bu yüzden ömrü dolan uydular son enerjileri ile dünyaya düşme ihtimalleri olmayan hesaplanmış uzaklıklara kendilerini fırlatırlar ve tatlı bir gülümsemeyle dünyaya güle güle derler. ------------ SON BULGULARINIZA GÖRE kısmı güzel, buna benzer olarak nette uygun dizilmiş neodyum mıknatıslar ile düz bir zeminde cisim hızlandırıcı yapılıyordu ama kulanılan mıknatıslar cisim hızlandırılırken birbirine yapışıyordu bende bunlar birbirine yapışmadan hızlandırma yapılamaz diyordum, yani sizin dönme işiniz için mıknatıs ya çekerken yada iterken daha az kuvvet uygulamalı tamam bunun için magnetic shield güzel ama mumetal ile sanki olmuyor gibi geliyor bana, bunun gibi çizimler aslında nette var ama ben uğraşıpta deneme zahmetinde bulunmadım, mıknatısları belli açı ve belli eksenlerde konumlandırıp bu kuvvet dengesizliğinin sağlanabileceği çizimlerle gösterilmişti çizimlerde, bunun olup olmayacağını anlamanın en iyi yolu ya teorik olarak çok iyi modelleme yapmak yada sizinde bahsettiğiniz gibi denemek olacak umarım denemelerinizde başarılı olursunuz, birde dönme gerçekleşirse yük altında sistemin davranışı nasıl olacak bakalım. ---------------------------------------------------------- "Dünyayı kullanamayız çünkü yerçekimi sargılarıda dünyayla beraber götürür" burada değişen dünya manyetik alanının dünyanın dönmesiyle ilgisi yok, dünyanın manyetik kutbu veya dünyanın manyetik alan çizgileri yer değiştiriyor, yani dünya üzerindeki sabit bir nokta bugün manyetik kuzey kutbu iken 1000 sene sonra manyetik güney kutbu oluyor buda siz şuanki manyetik kuzey ve güney kutuplarına birer sargı koysanız ortada dönen bir mıknatıs varmış gibi bir etkiye maruz kalacaklarını gösteriyor, bu dönen mıknatıs dünyanın yer değiştiren manyetik kutupları oluyor.
 
çalışacak diyorsunya denemeden nerden bilelim çalıştığını bütün kuramları ortaya koyarak denicez düz denicez yan denicez çapraz denicez deneyerek olacak kim derki ben perendev yaptım al projesi çizimleri

Ooo hocam sizde dalga geçer gibi...
Yada yazılarımı hiç okumadiniz. Mesele çizim olsa internette tomarla var. Hiç biri de calismiyor. Biz işin inceliği nerede onu arıyoruz. 4. Sayfadaki ilk mesajı okurmusunuz. Sonuna kadar.
 
Sayın karaapak.
Sürekli döngüyü sağlamak için ya sürekli itiş yada çekiş gücünden yararlanmak gerekiyor. Bunun için en uygunu itiş gücünden yararlanmak. Mıknatısları 2 çembere N uçları birbirine bakacak şekilde rotor ve statoru oluşturacak biçimde yerleştirince sadece itiş gücüyle muhattab olursunuz. Önceki yazımı okuduysanız dediğim gibi sirekli dönüşü yapmak için ilk karşılaşma tepkisini azaltmanız ve tepki alanını daraltmanız gerekir. Ben bunu mumetal ile yaptım. Ancak sürekli döngüyü sağlamaya yetecekmi bunu deneyemiyorum şu an.

Yeni bulgularımda var. Bunlarında üzerinde biraz çalışayım sizlerle paylaşacağım.

Sayın hlyahkan.
Elimde mıknatıs olsa bende denerdim. Hem bu manyetik alan olayı öyle çok zor veya karmaşık birşey değil. Sadece 2 mıknatıslada modeller üzerinde çalışma yapılıp bilimsel bulgulara varılabilir. Böylece gereksiz yere para ve zaman kaybı olmaz..
 
illa projelerini bizimle paylaş diyorsun paylaşırsam olmaz neden döngü olmuyor onun cevabını göremedim göreyim ondan sonra

kolay gelsin
 
tamamlanmış proje elimde mevcut sizin bilgilerizi ne düşündüğünüz hakkında bilgi almaya çalışıyorum başından beri
 
Öyle desene haci... Hastam var şimdi iş yerindede yoğunuz... Bu akşam çizebilirsem sana birşeyler yollayacam. Yani ilk teorimi... Yanlız çok hassas çalışman lazım çünkü kazanılan güç çok az çevirmek için yeterlimi emin değilim. Bide iyi ingilizce bilen birine ihtiyacım var yurt dışıyla konuşmak için. Enazından konuşabilecek biri :)
 
"Free Energy" gibi sanal dünyada kalmış ve gerçekleşmiş şekli hayata geçirilip uygulaması yapılamamış projeler yerine,daha önce kesin verim alınmış ve uygulaması başarıyla yapılmış Elektrik üretim yöntemleri üzerinde yeniden yoğunlaşabilmemiz,kanımca da çok daha iyi bir sonucun alınabileceği güvencesinde kalabilecektir.

Çok basit bir örnek,"Peltier" etkisinin günümüzde yalnızca soğutma odaklı olan kullanımının,yine çok eski tarihlerde yapılan uygulamalarını hafızamızdan geçirerek,uygulaması yapılmış olan başarılı örneklerini,günümüzde daha verimli olarak uygulayabilmek iyi bir fikir olarak herkesçe görülebilmelidir.

İki farklı metalin bir birleşim yerinin ıstılıp,diğer birleşim noktasının soğutulması ile,tersinir olarak,soğutma tekniğinde kullanılan yanına ilave olarak,elektrik akımının da ayni sistemle rahatlıkla elde edilebileceğini bilmekteyiz.Zaten uygulamaları 1. dünya savaşında gaz lambalarına monte edilen sıcak uçlarından,elektrik enerjisinin ulaşamadığı ücra yerlerde(Deniz fenerleri gibi)bir termoelektrik jeneratör olarak uygulamada başarılı kullanım imkanı bulabildiğini,çok eski yıllardan beri bilebilmekteyiz.Daha sonraları,daha modern elektrik üretim yolları,bu eski sistemli olan bu elektrik üretim yolunun sürekli olarak da rafa kaldırılmasına da neden olabilmişti.

Düşünmemiz ve üzerinde kafa yormamız gereken en önemli konu ise,uygun çalışma ortamlarının,bir beyin fırtınasının,bireysel gayretlerle oluşturulup,önce beyinlerimizde,düşüncelerimizde,"matlab,proteus benzeri" simülasyonunu kendi içimizde yaparak,bunun gerçekleşip gerçekleşmeyebileceğinin bir fizibilitesini açık olarak yapabilmektir.

Kışın evlerdeki kapalı ortamlarda çeşitli ısı kaynakları(Merkezi kalorifer sistemi,kat kaloriferleri,ısı pompası sistemleri,elektrikli,kömür,doğal gazlı,sobalar,konvektörler,vb.)yardımıyla,oda içinde sıcak bir ortam(1),ile iç ortamdan yalıtılmış(Duvarlar,ytong,manto ile) dış havada da(Sistemde),yine daha düşük bir soğuk ortam ısısı(2) her zaman mevcut olabilmektedir.Amacımız bu(1) nolu kapalı sistem ile,(2) nolu açık sistem arasındaki ısı farkından bir elektrik akımı oluşturabilmek için tasarım yapabilmek,yaratıcı fikirler oluşturabilmek olabilmelidir.

Bu amaçla ev tasarımında,daha en başta özel tasarımlanmış olan tuğla yapıları,sistemleri bu termoelektrik proje için düşünülebilir.Bildiğiniz gibi bu termoelektrik çiftinin(Peltier sistemi) elektrik çıkış verimi,yalnızca çok yüksek ısı farklarında randımanlı bir elektriğe dönüşüyor,bunu laboratuvar deneylerinden(Bir ucunu 0 santigrad derecede buzlu suda,diğer ucunu gaz aleviyle ısıtarak,sıcaklık farkını,mümkün ölçüde ve belirgin arttırarak sağlamaktayız.)iyi bir sonuç alınmış(Verimli elektrik) şeklinden de ayrıca bilmekteyiz.

Daha düşük ısı(Ölçülebilen sıcaklık derecelerinde) enerjisi farklarında da,bu termoelektrik jeneratörün verimli çalışabileceği şekilde, farklı metal çiftleri deneysel olarak deneme-yanılma yöntemiyle bulunabilir,ön araştırmaları da,yine bireysel olarak yapılabilir.Eğer daha düşük ısı farklarında verimli çalışacak bir termoelektrik çifti geliştirilip de bulunabilirse,bu duvarın her iki tarafında yazın ve kışın her zaman hazır olup var olabilen bu 2 farklı ısı kaynağı,başarılı bir tuğla konstrüksiyonu,tasarımıyla hayata,verimli çalışan bir elektrik üretim projesi olarak geçirilebilir.Bu da,tamamen bu yolda alınacak çok iyi test sonuçlarına tamamen bağlı olabilecektir.Yani (1) ve (2) nolu sistemlerde,dış yüzeyleri(Bağlantı noktaları) bu hacimlere açık bulunan bu özel tuğlalar,güneş pilleri gibi,kendi içlerinde gruplanmak(Batarya) suretiyle de,daha büyük bir dc. akım üretebilmek için,bir termoelektrik jeneratörü,bir elektrik üretim cihazı haline de dönüştürülebilmiş olacaklardır.

Bu konuda,söyleyebilmek istediğim ve verebilmeye çalıştığım mesaj "Free Energy" modundan ziyade,bu tür başarısı kesin kanıtlanmış enerji üretim kaynakları üzerinde yoğunlaşabilmemizin,elle tutulabilir net sonuçları kolayca alabilmemiz adına daha tercih edilir,cazip görülebilir olmasına,özellikle tüm dikkatimizi bu moddaki araştırmalara çekebilmek amaçlıdır.Umarım demek istediğimi,çok açık olarak da anlatabilmişimdir.Yine de bu seçimi tamamen kişilerin hür iradelerine bırakıp teslim ediyorum.Farkında olmadan,haddimi aşarak sürçü lisan ettiysem de özür diliyorum.Saygılarımla.
 
Hayal değil gerçek :D jeotermik güneş enerjisinden pahalı
 
Termoelektrikte verim %20 lerde, bu verim en az %70 lere çıkarıldığında atmosferdeki fazla ısıdan Elektrik üretilip çok ucuza elektrik üretilebilinir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Mesajlar
930,624
Kullanıcılar
452,666
Son üye
balkır1111

Yeni konular

Geri
Üst