Yauğ arkadaş ben bu işi anlamıyorum; Türk'ler yani biz hak dini olan İslamiyeti kabul ettikten sonra herşeye dini dahil ediyoruz...
---Siyaset malzemesi yapıp oy toplayanlar...
---İnsanların dini duygularını suistimal edip tarikat kuranlar...
---Yaptığı ibadetin reklamını yapanlar. Bununlada diğer insanlara yukarıdan bakanlar...
---Bilime dini karıştıranlar. Bununlada bilimin yoluna taş koyanlar...
---Vs... uzayıp giden bir liste var...
Dinimiz hakkında bilmemiz gereken herşey Kur'an-ı Kerim' de yazıyor... Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) Hadisleri ile bu konuda ufkumuzu dahada genişletiyor... Yani inanç ve ibadet Allah ile kulu arasındadır. Hiçbir şeye alet etmeyin bırakın öyle kalsın...
Bilime gelince bilimin bir sınırı yoktur... Bilim ve mühendislik doğada zaten var olanı anlayıp bunu insanlığın yararına sunmak için çalışır. Yoktan var etmez.
Sonuç olarak doğal mıknatıs özelliği olan bir maddeden enerji üretmeye çalışmak; doğada zaten var olan bir enerjiyi anlayıp, biraz şekil verip insanlığın yararına sunmaktır.
Perendev motoru yapmak konu başlığı altında; diyorum ki cisimlerin kütlesinden dolayı sağip olduğu potansiyel çekim kuvveti doğada zaten var olan bir enerjidir ve sonsuzdur. Sadece bilim bunu henüz yeteri kadar anlayabilmiş değil o yüzden mühendisler bunu kullanıp insanlığın yararına sunamıyor...
Mıknatısın çekim kuvveti potansiyel bir enerjidir. Bunu kinetik enerjiye dönüştürüp ve dolayısıyla mekanik tahrik alıp
Elektrik üretmek mümkündür. Mümkün kılmak ise bize Allah' ın verdiği beyni nasıl kullanacağımıza bağlı...
Herkese iyi çalışmalar...