Pervanenin hızını düşürmek nasıl olur?

hocam prizle ne işin var ki senin? küçük bi dimmer devresi yap girişine bi erkek fiş bağla,çıkışını da ister fana direk bağla istersen oraya da bi dişi fiş bağla öyle kullan. prizi falan sökmene gerek yok. ve elektrik elektroikle ilgili bilginiz kısıtlı iste kendiniz yapmamanızı tavsiye ederim. ben yapmıştım küçük bi dimmer,220v ampul için kullanmıştım okulda. bulabilirsem eklerim resmini de fikriniz olur. kolay gelsin.
Doğru söylüyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Eski ve yeni bütün metodları bir bir sayalım isterseniz,siz istediğinizi seçin.
1.Sürgülü reosta (Direnç kutusu) ile.(Isı şeklinde kayıp fazladır,verimsiz ve ilkeldir.)(Üniversal motorlu tipteki mot.)
2.Mağnetik amplifikatör ile.(Trafoya sarılı ac. sargılara sürgülü bir dirençten azar azar artarak bir güç kaynağından dc. akım verip trafo çekirdeğinin doyuma gelmesiyle seri bağlı olduğu iç sargılarından daha büyük akım geçirmesi veya azaltması yoluyla ışık ve hız kontrolü,üniversalde kullanılabilir.)(Çok eski,ilkel ve verimsiz metot)
3.İkinci maddede anlattığımı bugün dimmerler elektronik yolla daha az enerji kaybıyla yapıyor.(Üniversallerde yaygın olarak yapılagelen devir kontrolü)
4.Devreye seri bağlı diyotla yarım alternans, ac.nin yarısı doğrultulmuş dalgalı dc. şeklinde akım verilerek.(Üniversal motorda)(Ama başka ayarı yoktur,ya tam güç,ya da yarım güçle devir düşürümü)
5.Frekans konvertörü kullanarak(Şayet fan,asenkron motorluysa bu şekilde devir kontrolü şartır.Pahalı bir metoddur,ama çok küçük güçlü motorlar için olmadığını sanıyorum.)
6.Voltaj düşürücü trafo kullanarak.(Yalnızca üniversal motorlu tipte bir işe yarayabilir.Bir de seri bağlı diyot bulunursa devir daha da azalır tabi.)
Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,183
Mesajlar
924,004
Kullanıcılar
451,541
Son üye
hyo23

Yeni konular

Geri
Üst