PLC ile Kantar Kontrolü Hatası

Indikatoru degil de sadece analog soketine bagladigin 24V u ayri bir kaynaktan vermeyi deneyebilirsin... Indikator ile plc arasindaki mesafe uzun ise kablonun topraklamasini bagli degilse baglayip deneyebilirsin... Birde sunu deneyebilirsin... Mesela lo-val i 0 kg, hi-val 1000 kg yaptin. Bir sonraki gun indikator ile plc arasinda fark gordugunde yine daccal menusune gelip lo-val ve hi-val de 0 ve 1000 kg i dogru goruyormusun buna bakabilirsin...

Sent from my LG-D802 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app

abi kablo topraklı değil ve mesafe uzun bundan kaynaklanıyor olabilir. her gün lo-val ve hi-val değerini değiştiriyorum. örneğin;
1. gün lo-val:762 (kapasite: 0 kg) hi-val:1800 (kapasite: 500 kg)
2. gün lo-val:780 (kapasite: 0 kg) hi-val:1820 (kapasite: 500 kg)

örnekten de anlaşılacağı üzerine her gün lo-val ve hi-val değerlerini değiştirerek indikatör ile plc arasında (indikatör göstergesi = Scada göstergesi) ayar yapmam gerekiyor.
s7-300 içerisinde hazır fonksiyon olan ''scale'' fonksiyonunu kullanarak işlem yapıyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
loadcell e bağladığımız indikatörün lo-val ve hi-val değerlerini girdiğimizde min 2 V, Max 10 V GÖRÜYORUZ FAKAT loadcelle çıktığımızda bu gerilim hiç değişmiyor hep sabit kalıyor bunun nedeni ne olabilir acaba?
 
Analog çıkış ekrandaki değeri kantar kapasitesine göre oranlayarak çıkış verir. Ekrandaki değer değişmezse Analog çıkışta değişmez.
 
ekrandaki değer değişiyor ama çıkıştaki değer değişmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,054
Mesajlar
922,876
Kullanıcılar
451,326
Son üye
greda

Yeni konular

Geri
Üst