plc ile motor kontrolü

pygmalion

Üye
Katılım
12 Şub 2007
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar ben yüksek lisans bitirme tezi için plc ile motor kontrolü düşünüyorum fakat konuyla ilgili hiçbir fikrim yok henüz herhangi bir kontrol kartı falan gerekiyormu bu tür uygulamalar için yoksa plc ile direk kontrol yapılabiliyormu??yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
yardım etmesine ederizde nasıl bi şey istiyosunuz ....? ? ?
 
siemens plc ile servo motor kontrol etmeyi düşünüyorum çok elektronik şeyler gereklimi yoksa plc yi kullanmayı bilmek işimi görürmü?
 
herkese iyi akşamlar 4 uçlu step motor olurmu olursa bu tip motorların yönleri nasıl değiştirilir lütfen acil bilgi verirmisiniz

____________________________________________________________________________________________

Elİmde 4 uÇlu bİr step motor var yÖnÜnÜ deĞİŞtİrmek İstİyorum.


_____________________________________________________________________________________________

Lütfen arka arkaya mesaj atmayınız.Bunun yerine degiştir butonunu kullanarak mesajınızı yenileyiniz.


Düzenleyen: Blacktooth
 
Açısal konumu adımlar halinde değiştiren, çok hassas sinyallerle sürülen motorlara adım motorları denir. Adından da anlaşılacağı gibi adım motorları belirli adımlarla hareket ederler. Bu adımlar, motorun sargılarına uygun sinyaller gönderilerek kontrol edilir. Herhangi bir uyartımda, motorun yapacağı hareketin ne kadar olacağı, motorun adım açısına bağlıdır. Adım açısı motorun yapısına bağlı olarak 90 , 45 , 18 , 7.5 , 1.8 veya daha değişik açılarda olabilir. Motora uygulanacak sinyallerin frekansı değiştirilerek motorun hızı kontrol edilebilir. Adım motorlarının dönüş yönü uygulanan sinyallerin sırası değiştirilerek saat ibresi yönü (CW) veya saat ibresinin tersi yönünde (CCW) olabilir.
 

Ekli dosyalar

  • Adım(step)motorlar.rar
    180 KB · Görüntüleme: 92
plc ile tabi ki motor kontrolü yapabilirsin ama modülün kontrol çıkışları bu özelliğe uygun olmalı.bazı modüllerde bu özellikler mevcut olmakta modül alırken bunlara dikkat etmelisin.
ama motorun güç kontrolünü yapamazsın plc ile bunun için sürücü kartı gereklidir.buda motorun çektiği akıma göre değişir.ama motorun hızını yönünü plc ile kontrol edebilirsin.
iyi çalışmalar.....
 
plc ile kontrol kartı filan gerekmiyor sensör vb algılayıcı bir eleman kontaktor role senin işini görür...
 
arkadaşım plc ile motora istediğin gibi kumanda edersin tabi ki bu plc nin özelliğine de bağlı biz elektrikçiler kendimizi bazen aşarız değişik fanteziler yaparız.biz böyle konuşuruz kendi aramızda.yani sende istediğin gibi kumanda edersin.güzel kardeşim bi sorun oldumu msj atrarsın.
 
bende plc ile motor kontrolü yapmak istiyorum ama pek bilgim yok bu konuda . elimde siemens s7-200 var ne tür bir motor kullanırsam hem kolay hem de ucuz olur ?
 
slm millet plc ile dalgıc motoru korumak istiyorum ama nerden baslamalıyım bilmiyorum bana yardım ederseniz sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,325
Mesajlar
925,299
Kullanıcılar
451,772
Son üye
QFaruk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst