cemcetin
Üye
bana mail atarsan dökümanları sevinirim. *******@msn.com
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhabalar yardımınızı rica edeceğim bi kaç konu var delta PLC hakkında başlangıç düzeyindeyim, bana size ulaşım adresinizi gönderirseniz sevinirm.arkadaşlar delta plc ve servo sistemlerde ne isterseniz yardımcı olabilirim servo pozisyon kontol plc ile sürme sadece isteyin hertürlü yardımcı olurum msn adresimden ulaşabilirsiniz dökümantasyon........
merhabalar tezinizin aklımdaki sorulara cevap olabilecğini düşünüyorum, yardımcı olurmusunuz.slm eyparslan.kardes benim bitirme tezim olan plc ile servo motor kontrulu (industrial robor kolu 2 adek servo ile) tezimi nisanin sonuna kadar vermem gerekiyo,otomasyonda yeniyim iyi bir plc egitimimde yok, bana bu konuda yardimci olabilirsen cok sevinirim, ornek programlar dahilinde elinde varsa kaynak paylasirsan cok sevinirim, msn adresim: ******************@hotmail.com,
ben panasonıc servolarını kullanıyorum paremetre ayarlama ıle ılgılı kendı yazılımı paneterm dıye prog var bunu bulabılırsın yoksa bende verebılırım servo surme teknıklerı tork kontrol hız kontrol yada pozısyon kontrol gıbı farklıdır onemlı olan proses tıpıne gore secılmesı ben genelde pozısyon kontrol modunda kullanıyorum PC bazlı otomasyonlarda MACH dıye bır yazılım ıle calısıyorum PLC ıse LG yada SIEMENS plc'ler ile puls dırectıon uygulamalar yaptım fakat plc'lerde interpolasyon falan yaparsan bazı sıkıntılar ortaya cıkıyo orngın daıreler oval gıbı bu konuda herdaım yardımcı olabılırm bılgı paylaştıkca çoğalır