PLC-LCD Ekran Projesi Hakkında

alkin19

Üye
Meraba Arkadaşlar ;

Üniversitede yapmakta olduğum bir proje var ve herkesin bir yorumunun katmasını istedim. Projem ise şu şekilde olucak ( resim olarak çizdim devre olarak daha çizmedim yaptığımda videolu ve resimli bir şekilde alta eklicem )

Proje.jpg

Sizce; hangi tip sensör kullanmalıyım ?( marka vs hiçbir fikrim yok )
PLC ile Lcd kontrolü kolay olur mu ? Olursa nasıl yaparım döküman bulmakta zorlandım
Geliştirilebilirse nasıl olur neler geliştirebiliriz ?
Programı kendim yazıcam basit olur diye umuyorum fakat LCD ile problemim var o konuda yardım eden yorumunu katan herkese teşşekkür ederim. Özelden mesaj atarak konuşabiliriz

( Bir tahta izerinde yaklaşık 1-2 metrelik boyunda tahminen 5 tane sensör kullanıcam PLC nin çıkışı 8 tane bunuda göz önünde bulundurmak lazım )

Son düzenleme:
Selamlar,
Dostum öncelikle şunu sormak isterim sensörün önündeki ve arkasındaki lambalar ne ve bunların yanma sıraları ne yani bir şey geçerken ışıklar yanacak ve yanık mı kalacak yoksa sadece geçtiği anda birkez yanıp sonecekmi? Diğer arkasındakiler sürekli yanıyormu?

2. sorum şu Lcd kontrolü derken ne demek istedin? seven segment display mi yani sadece küçük bir lcd ekranmı ekrana ne yazdıracaksın. Bu soruları cevaplarsan sana yardımcı olabilirim...

Saygılar...

sensörden geçtiği anda lambalar yanacak normalde yanmicak tabi okulun rektörlük yolundaki lambaları için düşünmüştüm sürekli boşa yanmasın v.s ama bunu prototip şeklinde yapıcam 1-2 metrelik tahta üzerinde led veya lambalarla yapmayı düşünüyorum

küçük bir Lcd Ekran yeterli olur diye düşünyorum LCD nin görevi bir nevi durak ismi gibi birşey cisim sensöre geldiğinde lcd çıkış vericek şuanda 4. sensördesiniz v.s diyecek şaunda kafamda böyle planladım ilgilendiğin ayrıca çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Meraba Arkadaşlar ;

Üniversitede yapmakta olduğum bir proje var ve herkesin bir yorumunun katmasını istedim. Projem ise şu şekilde olucak ( resim olarak çizdim devre olarak daha çizmedim yaptığımda videolu ve resimli bir şekilde alta eklicem )

Ekli dosyayı görüntüle 14668

Sizce; hangi tip sensör kullanmalıyım ?( marka vs hiçbir fikrim yok )
PLC ile Lcd kontrolü kolay olur mu ? Olursa nasıl yaparım döküman bulmakta zorlandım
Geliştirilebilirse nasıl olur neler geliştirebiliriz ?
Programı kendim yazıcam basit olur diye umuyorum fakat LCD ile problemim var o konuda yardım eden yorumunu katan herkese teşşekkür ederim. Özelden mesaj atarak konuşabiliriz

( Bir tahta izerinde yaklaşık 1-2 metrelik boyunda tahminen 5 tane sensör kullanıcam PLC nin çıkışı 8 tane bunuda göz önünde bulundurmak lazım )
Merhaba sistem oldukça kolay görünüyor. Ekran olarak ,Siemens gibi ürünlerin HMI KTP600 ürünlerini 14' 15' 16' gibi çeşitleri var, touch screen özelliğini kullanmadan bile yapabilirsin. Scada olarak düşünüyorsan wincc, vijeo citect gibi scada programları ile de kolayca halledebilirsin.

Sensör olarak ne kullanacağın sana kalmış ancak aklıma gelen ilk şey photocell kullanman. Ekranda şu anda şu sensördesiniz demesi için belirli aralıklarla photocell sensörlerini dizdikten sonra;

örneğin cisim ilk sensöre gelince tüm ışıklar yansın ekranda "cisim algılandı", ikinci sensöre gelince "şu an ikinci sensördesiniz" yazısı yazsın ilk ışık sönsün, üçüncü sensöre gelince "şu an üçüncü sensördesiniz" yazısı yazsın ve ikinci ışık da sönsün gibi olayları ekrana yazdırmak mümkün.

Ancak cisim devam ederken ilk photocell yeniden bir cisim algılarsa ona göre yazılımınıza dikkat ediniz.

teşşekür ederim fakat Lcd konusunda hala hiçbir bilgim yok PLC ile kontorlü zor muş galiba PIC ile yapsam nasıl olur ?

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri