PLC ve Servo

coz255

Üye
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar elimde Lyan marka bir PLC ve TOP 3 serisi dokunmatik ekranım var. Amacım bu ekipmana servo motor ve sürücüsüde ekleyerek öğrencilerime servo motorlar, plc ve dokunmatik ekranlarla ilgili uygulamalar göstermek. Plc ve dokunmatik ekranla ilgili bir sorunum yok.Ancak servo motorlar hakkında bilgim sadece yapıları ve çeşitleri gibi konularda sadece kitabi bilgiller. Servo motorlar bu ekipmanla nasıl sürülür bilmiyorum. Bu konuda yardımcı bilgiler paylaşırsanız sevinirim.Özelikle yapmak istediğim uygulamalar ekrana girdiğim değer kadar servoyu döndürebilmek. Bir diğeri ekrana girdiğim değer kadar motor devrini arttırmak.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
servo ile calisabilmek icin , plc transistor cıkıslı olması gerekir
liyan , ve top panel konusunda bana yazabilirsiniz

hangi modeller model numaralarını bana yazarsan yardım ederim
 
elimdeki plc modeli EX1N16MR malesf rölle çıkışlı TOP MODEL M2I CTOP2M-B
 
coz255 , röle çıkışlı plc ile servoyu harici pozisyonlama plc den süremezsin.
Deney için ucuz ve iyi bir sistem olarak , sana Delta DVP28SV11T plc ile Deltanın ASD-B servo setini almanı tavsiye ederim. TOP 3 serisi ekranın Delta DVP serisi plc yi desteklemesi gerekir. Desteklemezse Delta DOP-B05S100 dokunmatik paneli öneririm.
 
merhaba enim elimde teco marka plc (transistör çıkışlı), teco servo sürücü ve servo motor var. bende plc olmadan sürücü ile servoyu çalıştırdım fakat plc ile sürücü bağlantısını nasıl yapmalıyım bir fikrim yok bağlantı şeklini açıklıyacak arkadaş varmı acaba
 
Teco PLC transistör çıkışlı olduğu için npn çıkışlıdır. Bu sebep ile servo sürücünüz JSDE ise 4 5 6 7 pinleri pulse direction bağlantı girişleridir. JSDA serisi ise 14 15 16 17 pinleri bağlantı girişleridir.

JSDE ise 4 ve 6 uçlarının önüne 2 Kohm direnç bağlayarak 24voltu verirsiniz. 5 ucuna plc Y0 pulse outputundan verdiğiniz pulse ile servo onda iken hareket edecektir. 7 ucuna bir çıkış verdiğinizdede yön bilgisi vermiş olursunuz.

JSDA ise 41 numaralı pine direkt 24 volt bağlamanız yeterlidir. 15 ucuna plc Y0 pulse outputundan verdiğiniz pulse ile Servo onda iken hareket eder. 17 ucuna bir çıkış verdiğinizdede yön bilgisi vermiş olursunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,867
Mesajlar
921,140
Kullanıcılar
450,987
Son üye
YİĞİDO tamirci

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst