Prizden Nasıl Hat Alırım?

Termostatt

Üye
Katılım
3 Eki 2024
Mesajlar
4
Puanları
1
IMG_3072.jpeg
Sanırım sizler için kolay benim için bilgi gerektiren bir konu sanırım. Kombi için termostat aldım ancak termostat için priz gerekli. Ocağın bağlı olduğu prizden bağlantı yapmak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Elektrikçiden yardım almak gerektiğinin tabiki farkındayım. Ancak ufacık için bile çok yüksek fiyat isteyen bir elektrikçi var mahallede. Evet tehlikeli, büyük zararlar oluşturabilecek bir işlem farkındayım ancak biraz bilgiyle de çok basit bir işlem. Sanırım bu forum elektrikçiye yönlendirmek için kuruldu yardımlaşma için değil.
 
Madem azimlisiniz, aynı kasaya sığacak bir adet çiftli priz satın alın ve ilgili sigortayı kapatıp (!) mevcut prizden söktüğünüz kabloları ona bağlayıp, iyice vidaları/klemensleri sıkıp yerine takın.
 
Profesyonel birinden yardım alsaydın, kombinin elektronik kartından kolay bir şekilde kırmadan dökmeden hat alınırdı. Kombi hafife alınacak bir şey değil termostat düzgün bağlanmaz ise kışın büyük sıkıntılar yaşarsın. Bu sıcak havalarda termostatın çalışıp çalışmadığını nasıl test ettin?
 
Sonradan keşke dememeniz için şimdiden gerekli uyarı yapılmış, işin sonunda keşke demediğiniz için şuanda manalı cevaplar veriyorsunuz ama her işin sonu keşke demeden bitmeyebiliyor maalesef. Elektrik işi şakaya gelmez bir civatayı gevşek bırakırsın yangın çıkabilir.​
 

Forum istatistikleri

Konular
129,454
Mesajlar
926,914
Kullanıcılar
452,011
Son üye
mehmetözkan1976

Yeni konular

Geri
Üst