Program mantığı yardım isteği

Tam olarak anlatamadim sorunu aslinda iki pistondada ileri geri sensorleri mevcut , ama ornegin ikiside geri pozistonunda baslangic pozisyonunda yani sinyal geliyo , istiyorumki birinci sistem ileri geri gelsin bitiminde digeri. Sistem farkli aslinda ama basitce boyle anlatiyorum , ne yapiyosunuz boyle durumda profesyonel bi cozum yok mudur ?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

ek: tabii deneme amaçlı değilde hakikaten çalışacak bir sitem yapıyorsanız:

Valfe ait bir standart fb oluşturulur.(Ancak standat fb oluşturmak profesyonellik ister) İçinde pistonun kontrolü arıza/uyarı (pistonun ileri ve geri sensörü aynı anda görmesi gibi,ileri git emri geldikten sonra ne kadar süre içinde ileri gidip gitmediğinin kontrolü,misal 2 sn geçmiş ve halen ileri pos gelmemişse alarm vs.) mesajları,hmi de gösterimi,hmi den push butonla kontrolü, interlock (bir pistonun hareket edebilmesi için başka pistonların ileri ve/veya geri pozisyonu şartı ), otomatik, manuel kontrol şartları vs....
Bu block her valf için ayrı ayrı başka bir fb den çağrılır ve graftan tetiklenir,graft üzerinden kontrol edilir. poziyonuna ulaşıp ulaşmadığı kontrol edilir .


Safety programı da unutmamak gerekir, acil stop ve bu pistonları insan kumanda edecekse safety sisteme bağlı yeteri kadar uzaklıkta çiftel butonu olmalı.
Ayrıca siz pistona ileri git emri veya geri gel emri verdiniz misal 1.5 sn de git dediğiniz posizyon bilgisi gelmezse birinin elinin sıkışmış olabileceği ihtimaline karşı havanın safety sistem tarafından kesilmesi vb... yani çok etraflıca bütün ihtimaller değerlendirilmedir.
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Keep kullan açığı bir pistonu kapalısı diğer pistonu...
(initial (başlangıç) konumlarını göz ardı etme...)
 
Sn. Elektronikmuh onerdigi yontem cok hosuma gitti ve sorunumu cozdum aslinda Sn.seagate fakat soylemis oldugunuz yontemi bilmiyorum , biraz acma sansiniz varmi yada bir ornek ?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Kardeşim bu tarz programlarda en basit çözüm sıralı program mantığıdir.. yani soyleki integer değişken atarsin mw100 mesela içeriği başlangıçta 0 olur ve ıstediğin şartları sagladikca içeriğini 1 artırırsin... Örneğin 1. Piston başlangıç durumundaysa hata yoksa vs. Içeriğini 1 artiritsin içeriği sorgulayıp 1 se ileri valfe cjkis verirsin ileriyi görünce 2 yaparsın içeriğini vs. Ve atıyorum toplamda 10 adım olmuşsa tekrar içeriği 0 yaparsın... Kesin ve sorunsuz çözülur bolece ...

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Diğer bir yöntem yine Sıralı Durum mantığını kullanarak çözmektir, bu yöntemin diğer yöntemden üstünlüğü ileri ve geriye stepler arasında dallanma yapma kolaylığı, araya yeni stepler girme kolaylığı, program takibi ve arıza bulma kolaylığıdır.

---|Step == 0|------------<logic here>----------------(Move Step->10)
---|Step == 10|------------<logic here>----------------(Move Step->20)
---|Step == 20|------------<logic here>----------------(Move Step->30)
---|Step == 30|------------<logic here>----------------(Move Step ->0)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,857
Mesajlar
921,031
Kullanıcılar
450,964
Son üye
berkaylmaz

Yeni konular

Geri
Üst