Kamera 1500 ve 2500 euroyada var..iyibir markadır..İyi akşamlar mashadow
Sen boş ver benim ne kadar mesaj attığımı Cnc bölümünde ne kadar mesaj okuduğumu gorebiliyormusun?
0.5 saniye ile 2 saniye arasında çalışan bir sitem kurmak için önemli olan tek noktalardan bir tanesi tutuculara aldığın malzemelerin konumudur bu zaman zarfi içerisinde sana konum bilgisini verecek olan kamera araştırması yaptım (senin eklediğin videoyu izledikten sonra)yaklaşık 1 saat gibi en ucuz bulduğum 8,000€ ve sonrasında sana zor diye yorum yaptım psikolojik etkisi yüksek olabilir ama gerçek bu
Sent from my SM-N920C using KontrolKalemi Forumu mobile app
Öncelikle yolun yol bindiğin dal dal değil.. Anadolu değişi ... Yani kafanda bişiler var ama ne belli değil.bu düşünce metoduyla bu işler olmaz..Kırılmam usta en fazla üzülürüm bir kenarda ağlarım sonra geçer =)
İyi akşamlar mashadow
Sen boş ver benim ne kadar mesaj attığımı Cnc bölümünde ne kadar mesaj okuduğumu gorebiliyormusun?
0.5 saniye ile 2 saniye arasında çalışan bir sitem kurmak için önemli olan tek noktalardan bir tanesi tutuculara aldığın malzemelerin konumudur bu zaman zarfi içerisinde sana konum bilgisini verecek olan kamera araştırması yaptım (senin eklediğin videoyu izledikten sonra)yaklaşık 1 saat gibi en ucuz bulduğum 8,000€ ve sonrasında sana zor diye yorum yaptım psikolojik etkisi yüksek olabilir ama gerçek bu
Kamera 1500 ve 2500 euroyada var..iyibir markadır..
Ben 85 tlik olanı merak ettim..dalga geçmek için demiyorum nasıl bişi..
Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
Paşam;Konuyu detaylı okumayıp sadece videoyu izleyip buraya 10 bin TL ile zor diye yorum yaptığınızı bir bakıma itiraf etmiş oluyorsunuz @Ferit karaca . Bir kere biz 0.5 saniye ile 2 sn arasında bu işlemi yapacağız gibi bir derdimiz yok, daha önce bu işin tahmini 10sn kadar süreceğini zaten yazmıştım kullanacağım ucuz kamera ile.
Ek olarak kameranın bize birşeylerin konumunu söylemesini beklemiyoruz, sabit bir kamera var önüne bir cetvel koyuyoruz (her zaman aynı uzaklıkta olan bir cetvel), bu cetvelin görüntüde tam 90 derece olup olmadığını öğrenmek istiyoruz, olana kadar da x,y ve a(?) motorlarını hareket ettiriyoruz. Buradaki önemli nokta, focussuz çalışmamız gerektiği, kameranın tezgaha tam gönyede konması, ve motorların hızı. Kaba bir hesapla bu işin ortalama 10snde gerçekleşeceği zaten ortada. Pozisyon bilgisini zaten cncnin o anki konumundan dolayı biz biliyoruz.
Bülent Ünalmış'ın videosunu paylaşmıştım onu izledin mi? Ordaki kamera da bildiğimiz pc webcam.
Kameranın kendisi bu: http://urun.n11.com/webcam/usb-mikr...gclid=CKLz8tX739ACFZUdGAod5dgGUw&gclsrc=aw.ds
Videosuda bu:
Öncelikle yolun yol bindiğin dal dal değil.. Anadolu değişi ... Yani kafanda bişiler var ama ne belli değil.bu düşünce metoduyla bu işler olmaz..
Öncelikle kimsin nesin ne yapmak istiyosun.. söylediğin seyler birer bilgi ama farklı farklı yerlerin bilgisi...
Suan ki durumun, bende, kainat güzeli seçilecek yarışamada olmak istiyosun ama boy uymuyo teknik yetersizler var üstüne bide bu yarışma bayan seçiyo.. yani asla değil birinci olmak.. yarışma içine dahi girme sansın yok... Belki bi operasyonla ...çakarlarsa diskalifiye olursun..
Sen 1 adet ürün üretmek ve satmak istiyosan bunun yeri belki kosgeb olabilir ama gene değil başka bi yer
1 adet yapıp sonra satıp tekrar yapıp satacaksan kosgeb olabilir
1 adet üretip kendim kullanim dersen bunun yeri kosgeb değil tübitak değil daha daha başka bir yer...
Bu geçekten uzun ve sartlar var..
Basit bi örnek kurulu firmamı değil mi..
Gibi gibi...
Yıllık genel olarak üç aşağı beş yukarı cironuz nedir..
Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
Paşam;
Yapmış olduğum yorum ile senin yapmış olduğun çalışmadan sogutmak için değildi emin ol ben yorum yaparken eklediğin videoyu referans aldım ve işim Cnc olmamasına rağmen senin bu çalışmayı kaliteli ve daha ucuza nasıl yapabilirsin diye vakit ayırarak 1 saatimi verdim görüntü işlemede mikro/saniye hızlarını yakalayan sitemler araştırdım acizane tavsiyem yapılan her bir yorumu rakip mantığında değilde altında yatan nedenleri sorgulayarak veya anlayarak gider isen senin için daha verimli olur.
Hayırlı akşamlar
Şu yan kolların yüksekliği sadece 20cm, resimlerde çok yüksekmiş gibi durduğuna bakmayın. Z Ekseninin hareket mesefesi 6cm =). Çok minyatür ehehe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?