İlk iş işin şartnamesi var ise okuyup tasarlayacağın sistemleri ve gerekli olan alanları belirlemelisin.
Sonra şaft ve
Elektrik odalarının yeterliliğini kontrol etmelisin. Yeterli değilse mimar ile görüşüp alanları arttırmalasın.
Pano odası haricindeki pano yerlerini belirleyip, gerekirse duvar şişirtmelisin. Tabi bu konuda mimar itiraz edebilir (ne de olsa ortada mimari bir dizayn var. Sizin için uygun olan yere mimar tablo felan koyabilir.) Optimum bir çözüm bulmalasınız.
Sonra kablo güzergahlarını belirlemelesin.
Aydınlatma hesabı yapıp armatür yerleşimlerini yapmalısın ve yerleşimleri mimara gönderip onay almanda fayda var. Zira mimar milletine güven olmaz. Bir de mekanik olarak tavanda bir şeyler var ise koordinasyon yapıp gerekli kaydırmaları yapmakta fayda var. Yoksa armatürü montaja giden usta, armatürün olduğu yerde fan coil cihazı ile karşılaşabilir.
Kuvvetli akım ve zayıf akım prizlerini yerleştirebilirsin. işin şartnamesi var ise şartnamede belirtilen sayıda. Şartname yoksa iç tesisler yönetmeliğinde yazan bazı sayılar var. O sayılara göre bir yerleşim yapabilirsin. Bu yerleşimlere göre daha önce belirlediğin güzergahlara göre çizimi yapılabilir.
Mekanikten gelen yerleşim ve cihaz güçlerine göre kuvvet planlarını yaparsın.
Gerekli sistemleri çizdikten sonra yükleme cetveli, gerilim düşümü hesapları, tek hat şemları, kolon şemlarını çizer ve son olarak da kolon dağıtım planlarını da çizerek gelecek yorumları beklemeye başlarsın.