Quartz saat mekanizması

asduskun

Üye
Merhaba arkadaşlar

Duvardaki saatin arkasındaki mekanizmayı soktuk de meraktan içinden bir bobin ve resimdeki devre çıktı bunların saatin işleyişine nasıl bir etkisi vardır acaba? Özellikle yuvarlak içine aldığım parça nedir?
IMG_0986.jpg
IMG_0987.jpg
IMG_0988.jpg

İşte saati saat yapan şaşmaz parça budur.

içerisinde bulunan quarz kristali olan bir rezonatör.

Bu rezonatör dış etkenler ile değişmeyen bir frekans sağlar. Bu dış etkenler sıcaklık nem ışık manyetizma gibi etkenlerle değişmeyen özellik gösterir.

Çalışma frekansı 32.768 khz dir. Kartın üzerindeki siyah kaplamanın altındaki devreye bu frekansı sağlar. Bu devrede bu frekans ile 1 hz lik puls üretir. Bu puls ise resimlerde görünen bobini indükleyerek enerjiyi dişli sistemine aktarır.

Bu şekilde en doğru çalışma sağlanmış olur.

İşte saati saat yapan şaşmaz parça budur.

içerisinde bulunan quarz kristali olan bir rezonatör.

Bu rezonatör dış etkenler ile değişmeyen bir frekans sağlar. Bu dış etkenler sıcaklık nem ışık manyetizma gibi etkenlerle değişmeyen özellik gösterir.

Çalışma frekansı 32.768 khz dir. Kartın üzerindeki siyah kaplamanın altındaki devreye bu frekansı sağlar. Bu devrede bu frekans ile 1 hz lik puls üretir. Bu puls ise resimlerde görünen bobini indükleyerek enerjiyi dişli sistemine aktarır.

Bu şekilde en doğru çalışma sağlanmış olur.

Bu rezonator dediğiniz parçanın aynısından arabamin teybinde de var içini açtığımda görmüştüm. Arabaya aux girişinden ses verdiğimde bi cizirti duyuyorum acaba o Parçayla alakalı olabilir mi? Onu mu değiştirsem.

Bu rezonator dediğiniz parçanın aynısından arabamin teybinde de var içini açtığımda görmüştüm. Arabaya aux girişinden ses verdiğimde bi cizirti duyuyorum acaba o Parçayla alakalı olabilir mi? Onu mu değiştirsem.

Alakası yok. Parazitin nedeni başkadır. Birçok nedeni olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri