Röle Düzgün Çalışıyor %98 de Tutuyor Ceza Geliyor

konu mükemmel.bilgi paylaşımı mükemmel.ayrıca bende yeni bir mühendisim ve bu siteden çok şey öğrendim.ayrıca söylemeden edemicem.teknikadam41 tam bir üstad.hocam senle çalışmayı çok isterdım.muazzam bir bilgi birikimine ve paylaşımcılığa sahipsin.umarım hakettiğin yere gelmişsindir.herkese teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
üç fazın cos takip eddip ayrı ayrı kompanze eden röleler var piyasa araştırması yaparsan ulaşırsın ben askeri bir kurumda kullandım
 
Kael in üretmiş olduğu varkombi12 röleyi kullan. ve sistemine 12 kademe olarak uygula.Sistemin gücüne göre ilk 3 kademeyi 1,5 kvar, sonraki ilk üç kademeyi 2,5 kvar, yaparak bunları monofaze kondansatöre çevir. (yani ilk 6 kademenin kontaktörün girişlerini (R,R,MP),(S,S,MP),(T,T,MP)yap.7-8-9. kademeleri 2,5kvar , 10-11-12. kademeleri de 5 kvar olarak uygula.eğer kondansatörlerinde deşarj dirençleri varsa kademe alma ve çıkarma zamanını düşük seviyeye getir.bu durumda banka ve benzinlik gibi sürekli güç değişimi olan yerlerde kesin çözüm bulmuş olursun.
 
Kompanzasyon panosunun kademe sayısını 12 kademe yaparak, ilk 3 kademeye 2,5 kvar monofaze bağlantı,4-5-6. kademelere 5 kvar monofaze bağlantı. 7-8-9 kademelere 2,5 kvar trifaze bağlantı, 10-11-12 kademelere5 kvar trifaze bağlantı yap.Kullanılan kondansatörlerin deşar bobinli olması gerekir ve kademe alma çıkarma zamanı minumum a getirilmelidir. Yazdığın duruma göre kapasitif %60 lara kadar çıkıyorsa monofaze yükler aynı faz üzerinde gibi görünüyor.örneğin senin monofaze yükler S fazında ise ve bunlar indüktif yük çekiyorsa, kondansatörlerin trifaze bağlantı olduğu için diğer iki faz (R,T) kapasitif yük getiriyor. Bunu önlemen için monofaze yüklerin gece ve gündüz çok iyi dengelenmesi,sabit kondansatörün devre dışı bırakılması gerekmektedir.Yazdığım sistemi bir çok yerde 12 kademe olarak uyguladım ve mükemmel sonuçlar aldım. Daha önce 1 faz röle ve 6 kademe olan sistem ortalama ind%30 kap.%25 giderken şimdiki sistemimde aynı işyeri %10 ind. %3 kapasitif gidiyor. Röleyide kael in varkombi 12 rölesini kullanırsanız mükemmel sonuç alabilirsiniz.
 
arkadaşım ck aya
evliya ' Alıntı:
arkadaşlar ben kompanzasyonda herşeyi düzenledim röleyi düzgün göstergesi kondansatör gerektiğinde alıyor aşırı geldiğinde çıkarıyor ama değerler aşıyor anlamadım ne yapmalıyım banka şubesinin yarfımcı olun
(ck) ayarını düzgün yap kapasitifde bile çalışşırken ck ayarından normal gösterebilirsin yada yada reaktifteyken ck ayarıyla normal gösterebilirsin evvela güç oranı iyiyse ki diil banka gibi düşük yük çeken bir yerde 4 am fazladır düzgün diil demekki sölediğim gibi ck ayarını düzelt sanırım 1.5 üzerindesin genelde 1.5 düzgün çalışöası lazım tabi gece ve gündüz ayrlaması yapman lazım sabit gurubun kaç kwr onu yazmadınkapasitif yazıyorsa sabittende olabilir röleni sölemedin 3 faz konröllülmü yoksa tek fazmı bir sorum olacak kurulu güç kaç kwa ki 45 kwa lık komponzasyon yapmışsın komponzasyon küçük olsaydı kapasitif kaydı yaptırmaz böyle sorununda olmazdı
 
Sayın Evliya,

Telefon ve adresinizi mailime atarsanız kesin çözüm için sizlere yardımcı olacağım.
 
merhaba arkadaşlar,
yukarıdaki açıklamalara bende bilgim kadar yardım etmek isterim,
kompanzasyonda eğer küçük kw ve çok değişken sistemlerde kademe sayısını arttırmak en iyisi, birde bağlantıları kontrol etmek gerekir, tek trafolu sistemlerde cihaz beslemesi ölçüm yapılacak trafo fazından alınmalıdır, eğer alınmaz ise ölçüm yapıyor gibi gözükür ama değerleri tutturma şansı yoktur.
 
sorunun çözümü üç fazlı role kullanmakta.
bu üç fazlı roleyi sisteme bağlayınca hangi fazda dengesizlik var hangi faza monofaze kond. gerekli zaten görülür.
kael, entes, gepa gibi firmaların roleleri oldukça başarılı.
gepanın yeni çıkardığı rq30 üç fazlı rolenin kullanımı çok kolay.
4*20 lcd ekranıyla oldukça kullanışlı bir menüsü var.
14 kademeye kadar ister trifaze ister monofaze kond. bağlanabiliyor.
kond. öğrenme işini oldukça kaliteli yapıyor. gerilim değişmelerinden etkilenmeden. ve öğrenilen değerler ekran sayesinde çok kolay izleniyor.
hangi kademe kaç kere alınmış o da görülebiliyor.
%3-%10 ind. ile %1-%5 cap. oranları bu rolelerle doğru kond. bağlayarak elde edilebiliyor.
gepanın ekranı sayesinde menüsü ve kond. öğrenme özelliğinin gerilimden etkilenmeden yapılması bu sorunları aşmak için diğerlerinden farklı olmuş.
sonuç olarak bu sistemin trifaze roleye ihtiyacı var.
hangi rolenin seçileceği kullanıcının zevkine kalmış.
 
selamlar

bende bi yorum yapayım dedim. herşeyden önce, sistem sein elinin altında. ve bir çok alternatifi ( ki bu konu başlığı altında arkadaşlarımızın önerdikleride dahil ) deneyerek, durumu gözden geçirebilirsin. soru sordun, ve nerdeyse kompanzasyon sisteminin tüm detaylarına kadar ulaşan cevaplar buldun. gerisi uygulama. eğer öne sürülen fikirleri uygularsan ve neticesini buraya yazarsan, hepimiz içim çok faydalı olur.

benim sorunun çözümü için söyleyeceğim şey, yanlış ve yetersiz kadamelendirme. bununla ilgili yukarıda zaten mesajlar var, nasıl telafi edilmesi gerektiği yazıyo. tekrar amerikayı keşfetmeyelim.

kolay gelsin iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,902
Mesajlar
921,517
Kullanıcılar
451,050
Son üye
bayGizem35

Yeni konular

Geri
Üst