rüzgar türbini hk.

merabalar.ben autocat programını yeni öğreniyorum.rüzgar gülü çizmek istiyorum ama yeterli bilgiye ve kaynaga sahip değilim.çok araştırma yaptım güzgar gülü çizimleri üzerine ama sonuç bulamadım.bana güzgar gülünü ns çizeceğim hakkında yardıcı olrsanız sevinirim.teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sayın hocalarım,
bir bisiklet tekerleğine sacdan küçük parçalar kederek tellerine monte ettim yani rüzgarda
döner hale geldi.Bunun yanına birisini kendim sardığım iki adet bobini(sargılar herhalde 10 m
uzunluğundaki ince bakır telden ölçmedim.)tekerleğe değecek kadar yakın ama değmeyen
yakınlıkta bır plastik şerite monte edip yerleştirdim .Şimdi tekerlek dönünce ölçü aletimdeki
dc ampere bakıyorum çeşitli rakamlar gösteriyor.yani kesik kesik.sanıyorum indüksiyon akımı.
bunu dc ye çevirmem için diyotlarla bir düzenek yapmam lazım ama bilmiyorum.gerçi akım çok küçük.Çünkü göstergedeki 2000 mikro işareti olan yerde duruyor ve yüz ile ikiyüz
arasında değerler veriyor.Buradaki akımı 6 v luk bir pile doldurabilirmiyim.Bunun için nasıl bir devre gerekir.Merakla bekliyorum.Kahvehaneden daha iyi bir boş vakit geçirme yöntemi
diyede uğraşıyırum. Saygılarımla.
özür diliyorum yanlış yere gönderdiysem .Rüzgar gülü ile ilgili bir yardım isteğinin altında
uygun olur diye düşündüm.Yeri yanlışsa lütfen değiştiriverin .Teşekkürler.

bisiklet tekerleğine hoperlor mıknatıslarını kırarak yerleştirdim bunu yazmayı unutmuşum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kardeşim yaptığın çalışmanın teknik dökümanları ve resimleri varsa gönderebilirmisin ****hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sevgili alemicihan kardeşim,yaptığım basit çalışmanın teknik bir dokümanı yok zaten kendi teknik değil. Çok basit bir şey.Anlattıklarımı düşünürsen kafanda kurabilirsin.Benim için önemli olan basit bir elektronik devre.DCA ya aldığım zaman voltmetreyi, akım başlıyor 0.25,
arkadan 0.56,0.99,1.80 0.32,0.26 gibi küçük değerler.Rüzgar hızlandığında bu değerler saniye içinde değişiyor.Acaba elektronik bir devre ile bu indüksiyon akımını dc ye çevirebilirmiyiz.
ben int den doğrultuculara baktım,birşeyler yaptım ama bir bilen çok önemli.Bilen birinin
anlatması ve neleri nasıl bağlıyacağımızı söylemesi daha doğru olur diye düşündüm.
Ama hala bu basit devre için bir cevap çıkmadı.Şimdiden emeği geçenlere teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar meraba ben aranıza yeni katıldım. Yaptıklarınız ve projelerinizi okudum gercekten harikalar daha da iyi olacaktır elbette. Benim sizden bir ricam olacak. Bu siteye kayıt olmamın amacı da bu zaten. Aslen Bandırmada oturuyorum Fakat Ankarada okumaktayım. Belki bilirsiniz Bandırma ülkemizin en cok rüzgar alan bölgelerinden biridir.
Bu sebeple rüzgardan faydalanmak istiyorum.Elektirik üretmek gibi mesela. Sizin gibi bu konuda uzman olmadığım için birden esaslı bir projeye girmem cok zor. Bu konuda yeni başlayan biri olarak ilk olarak ne yapmam gerekir. Nerden başlamalıyım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
DSCN8666.jpg

DSCN8667.jpg

DSCN8668.jpg
 
Sayın orcanöbekçi ustam !
Yaptığınız çalışmanın olumsuz birçok yönü var. Dilimin döndüğünce anlatmaya çalışayım.
1 - Bisiklet jantının mıknatıs yapıştırdığınız bölümü alüminyum olmalıydı. Manyetik akıyı ileten demir, sac gibi metaller mıknatıslar arasındaki kuvveti sönümlendirir.
2 - Mıknatısları hoparlör mıknatıslarından kırıp yaptım demişsiniz. Bu mıknatıslar ferit mıknatıs olup, çok güçlü değildir. Bu iş için en iyisi neodyum mıknatıslardır.
3 - Herhalde mıknatısları dizerken rastgele değilde bir N bir S kutupları sırasıyla dizdiğinizi umuyorum. Şayet öyle değilse bir N bir S kutuplu dizmeniz gerekir.
4 - Sardığınız bobin net görünmüyor. 2 bobin sarmışsınız ama bağlantıları nasıl görünmüyor. Bobin nüvelimi değilmi bilmiyorum. Zaten bu durumda nüveli veya nüvesiz olması da çok şey farketmez. Mıknatısın manyetik akısını birbirlerine aktarmasıda mümkün görünmüyor. Mıknatıs aralıklarıda çok açık, daha yakın olmalıydı. Bu yakınlık bobin sargılarının bir tarafında N kutbu, diğer tarafında S kutbu olacak şekilde yerleştirilmeli.
5 - 2 adet bobinle pek verim alınmaz, bobin sayısını artırmak gerekir.

Ürettiğiniz ac. elektriği dc' ye çevirmek için köprü diyot kullanabilirsiniz.

Başarılar diliyorum. Kolay gelsin.
 
Sayın ŞEF'im,
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
 
Arkadaslar ben 3 KW dikey türbin aldım
süper valla sizede öneririm. Hemde turk malı
Elitewind
 
Arkadaslar ben 3 KW dikey türbin aldım
süper valla sizede öneririm. Hemde turk malı
Elitewind

Kardeş tavsiye ettiğiniz türk malı olması hoşumuza gider.bu türbin nerede üretiliyor. süper derken kriterler neler neye göre güzel (fiyatı üretimi ) Aldığınıza göre ne kadar güç üretimini gözlemleyebildiniz detay anlatırsanız memnun olurum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,825
Mesajlar
920,794
Kullanıcılar
450,913
Son üye
boshesap

Yeni konular

Geri
Üst