Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

Konuyu heyecanla merakla takip ediyorum. Gecemin bu saatinde hangi kargo teslimat yapıyor merak ettim?

Kargo degil hocam, ben yurt disinda yasiyorum. Bu gun bir arkadasimin Edirneye yolu dustu, ona soylemistim saolsun alip getirdi. Aslinda kargo evet.. Arkadas Kargo
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
AHMET abi çok teşekkür ederim bu küçük bi çalışma sadece okul için bitirme projem bunu verdikten sonra hemen büyük bi çalışma yapıcam 24 oyuklu bu bakalım bittiğinde inşallah ünide bitmiş olacak
 
Ahmet bey.
Sizin rotor alüminyum değil. Silisli sac paketten yapılmış rotor. Sadece aralarda ince alüminyum parçalar var. Onlarda çok engel değil.
 

Hayirlisi olsun abim insallah
 
inşallah bu sevda ve mücadele her gün daha fazla kişiyi sarar çoğalır vede en önemliside yardımcı olcak kişi ve kişiler kıymetli bilgi ve zamanını ayırıyor herkesin yolu açık olsun.
 
Arkadaşlar.
Ben gündüz saatlerinde internete girme fırsatım olmuyor. Ancak akşam saat 20.00-21.00 gibi girebiliyorum. Gündüz sorduğunuz sorulara cevap veremezsem kusura bakmazsınız.
 
Arkadaşlar.
Ben gündüz saatlerinde internete girme fırsatım olmuyor. Ancak akşam saat 20.00-21.00 gibi girebiliyorum. Gündüz sorduğunuz sorulara cevap veremezsem kusura bakmazsınız.

Estagfurullah hocam ne kusurur. Gunduzleri bende giremiyorum calisiyorum, aslinda geceleride saat 22 22:30 a kadar calisiyorum cogu aksamlari.
 
hocam tornacı traşlarken resimde gördüğünüz gibi yanlarına hafif zarar verdi bi sıkıntı olur mu?
 
Resimlerde zarar verilen yer göremedim. Gayet güzel görünüyor. Dediğim gibi 13 mm. traşlandı değil mi. Yani derinlik 6,5 mm. oldu mu ?
Artık sıra mıknatıslara geldi.
 
evet hocam dediğiniz gibi 13 mm traşlandı şuan rotor çapı tam 49 mm. ve derinliği de 6,5 mm. ayrıca sipir sayısını öğrenmek için 30 adet bakır tel kestim. sıkıştırarak 30 tanesi de sığdı sanki birkaç tane daha sığacak gibi yani buna göre 25 sipir mi sarmam gerekiyor? bu arada hocam ben yanık motor aldığım için statorun içini zımpara ile temizleyebildiğim kadar temizledim ama yanlarda ve diplerde yanıkların bir kısmı duruyor bu sıkıntı yaratır mı? bir de presbantı yerleştirirken ölçüsünü tam statorun boyuna göre mi alayım yoksa biraz dışarıya pay bırakayım mı? son olarak çıkrığı resimdeki şekilde hazırladım eklemem yada düzeltmem gereken bir şey var mı hocam?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…