omurcan185
Üye
sayin sefim NN YADA SS yanyana gelniyo denedim heryerim metal yapistirricisi oldu.mikntasis ters donup yanindakinin ustune yapisiyo buyuzden yanyana gelmiyo...
Bunlar da benim kullanıp bir kenara bıraktığım motorlar ve kullandığım bobinlerin boş makaraları. Bir o kadar makara da çöpe atmışımdır. Ne dedik, pes etmek yok. Başarmak için önce inanmak lazım.Ekli dosyayı görüntüle 16247Ekli dosyayı görüntüle 16248Ekli dosyayı görüntüle 16249
Ömürcan kardeşim, bu iş biraz sıkıntılı olacaktır.sayin sefim NN YADA SS yanyana gelniyo denedim heryerim metal yapistirricisi oldu.mikntasis ters donup yanindakinin ustune yapisiyo buyuzden yanyana gelmiyo...
Ömürcan kardeşim, öyle hemen pes etmek yok. Benim atölyemdeki deneme yanılma yaptığım motorların haddi hesabı yok.
Videoyu izledim. Sarım şekli doğrudur. Yalnız ben dışarıya 6 ucun tamamını çıkarıp, deneme yanılma ile daha iyi buluyorum.
Gelelim mıknatıslarınıza. 14 mıknatısla olmuyor. Demek ki bir bobinin her iki koluna da aynı kutup mıknatıs denk geliyor.
16 adet mıknatıs sığdırabilirseniz ki başka seçenek yok gibi görülüyor. Alt taraflarından biraz taş motorunda traşlamak gerekecek. Ama mıknatısı taşa uzun süre tutmayın. Bir mıknatısı biraz traşladıktan sonra bırakıp, diğerine geçin. Daha sonra o mıknatısı tekrar traşlayın. Demir traşlar gibi uzun süre tutup ta ısıtırsanız elinizdeki mıknatıs demir külçesine dönüşür.
Hani mıknatıs sıralamasını N S N S diye yapıyorduk ya, şimdi N N S S N N S S diye yapacağız. Yani 2 mıknatısı tek mıknatıs gibi kullanacağız.
Bunlar da benim kullanıp bir kenara bıraktığım motorlar ve kullandığım bobinlerin boş makaraları. Bir o kadar makara da çöpe atmışımdır. Ne dedik, pes etmek yok. Başarmak için önce inanmak lazım.Ekli dosyayı görüntüle 16247Ekli dosyayı görüntüle 16248Ekli dosyayı görüntüle 16249 abi bunarı yüklemişsinizde nerede bunlar sizin elinizdemi şu an bunlar bana bir tane oto alternatörü lazım, atatürk org.sanayiye gittim neredeyse sıfır fiyatı verdiler, modifiye ettiğim asenron motorun rotoru ile değiştirip içten uyartımlı yapmaya çalışacağım.kolay gelsin saygılar