Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı


Yapilamayacak gibi degil sefim ugrasayim biraz o zaman bakalım ne olacak.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sayin emre bey benim forumda paylastigim devreyi sarj icin kulanabilirsiniz direk baglarsiniz akuye.ama sunu soylemem gerek diger forumda mehmet ali abi ye ayni seyi bende soylemiatim cokfazla isinip yangindahi cikarabiliyormuslar.birininki bomba gibi patlamis bu cigazlar surekli calismaya gelemezler .bir inverter 200-300tl iken upsler 45-50 liraya bulunabiliyor fiyattan anlasiliyor tavsoye etmiyorum...
 
Mehmet bey alüminyum kompozit pervane kullandiginizi soylemistiniz ben daha once 4mm aluminyum levhadan yaptığım pervaneleri kullanmıştım ancak diplerinden catladi kopmak uzere yakaladim.sizde ozaman bana lamadan yapılmış destek onermistiniz. Merakim aluminyum kompozit malzemeye mukavemet icin pah kirilabilyormu, ayrica oluminyum malzeme kompozit malzemeden zamanla ve tiresimle ayrilmiyormu.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Sayin Mehmet Bey, siparisim gecikmelide olsa bu gun elime ulasti. 70 adet 15x15x5:


Miknatislarin zit kutuplarinin birbirini cektigi, ayni kutuplarinin birbirini ittigine gore asagidaki resimdeki ornek gibi kutuplandirmak dogru olurmu?



Miknatis kalinligi 5 mm. Rotoru 5 mm traslatmam gerekiyor dimi Sefim? Yoksa 1 mm de yapistirici icin ayirip 6 mm mi traslamaliyim?
 
Ahmet abi ben de mıknatıs boyu kadar traslattim ayrica 3mm de boşluk bıraktım surtme oldu ve miknatislar rotorda tam oturmadi sonra 2mm daha tiraslatinca tam sigdi yani mıknatıs boyutu arti 5mm traslatmistim ben.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Emre abim, miknatisla statorun arasinda 5mm mi var simdi senin?
 
Kompozit malzemeyi 70 cm. çapında silindir oluşturacak şekilde merdanede kıvırtıyorum. Daha sonra mukavvadan yaptığım kalıbı üzerine koyup, çiziyorum ve kesiyorum. PVC borudan yapılmış gibi düşünün. Dairesel olması bir mukavemet sağlıyor. Bütün güç merkeze yakın olan yerde olduğu için 20 cm. uzunluğunda lama ile destekliyorum. 3 yıldan beri dönen kanatlar var, henüz bir sorun olmadı.

Yukardaki resimde kanat bağlantısı için 6 kollu flanş var. Daha sonra 3 kolu iptal edip, 3 kol olarak kullandım. İkinci resimde kanatların açısı net görülüyor.
 
Hayırlı olsun Ahmet bey, nihayet beklenen mıknatıslar geldi. Gözümüz yollarda kaldı valla..
Resimdeki gibi işaretleme doğru olacaktır. Zıt kutuplar birbirini çeker.
Rotoru traşlama olayına gelince, mevcut çapından 13 mm. küçük olacak. Yanlış hatırlamıyorsam çapı 100 mm. idi galiba. Traşlayınca 87 mm. olacak. En iyi ölçümlemeyi tornacı kumpasla yapsın, ondan sonra 13 mm. toplamda traşlasın. Yani bir taraftan 6.5 mm. traşlamış oluyoruz. Ama siz tornacıya 6.5 mm. traşlayın demeyin. Çapı 13 mm. küçülecek deyin. Tornacılar işine karışınca kızıyorlar. Sen bana kaç mm. olacak onu söyle diyorlar.

Önceki sayfalarda uzunluk ölçüsü de vermiştiniz ama ben tekrar sorayım. Kenardaki alüminyumlar hariç sadece sac kısmı kaç cm. ?

Emre beyin bahsettiği olay farklı, ben anladım ama şu an pek ilgisi yok. Biraz sonra açıklayacağım.
 
Son düzenleme:
Emre abim, miknatisla statorun arasinda 5mm mi var simdi senin?

Ben rotorun sadece 45mm uzunlugundan tras ettirmistim normal yan taraflari statorla arasi 1mm kadar di miknatislarla ise 1mm di çünkü miknasin uçlarını traslamadim onlar onceden cok degiyordu.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Emre beyin bahsettiği rotorun uzunlamasına açılan ölçüsü, Ahmet beyin sorduğu ise rotorun çap ölçüsünün kaç mm. olması gerektiği.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…