ferhatyanmaz
Üye
Cok tesekkur ederim fikirleriniz cok değerli. Bir fikrinizi daha almak isterim benim bir hayalim var, benim köyümde gunde 16 saat kara yel esiyor hizini ölçmek nasip olmadi ama putun agaclar bir yone dogru eyri. Alternator konusunda sizinde büyük etkinizle flans tip alternatore karar verdim. 48 kutuplu çift tarafta toplam 96 adet Mıknatıslı miknatis olculeri 40x25x10 olacak bir flanstip alternator yapacağım. Yer altina izolasyonlu 20 ton su deposu ve bu depoya bağlı rezistanslar.urettigim akimi dogrulma yapmadan direk yıldız bağlı rezistanlara yonlendirecegim akim ve isi kapasite kontrolunu Elektronik devre yerine akım tahammulu yüksek termistorlarin kombinasyonlu baglantisi ile yapacağım. Örneğin uretilen akim 1. Grop isiticiyi x isisana uladtirdiginda bu demektirki alternator belli bir grilimi yakalayacak devre ulasmis 2. Grup devreye girecek, tersi durumdada devreden cikacak. Ayrica tank isisi belli bir isiya ulasinca tankdaki isiticilar devreden çıkıp disardaki isiticilara yonlenecek bu sekildede sistem hic yuksuz calismayacak. Isitilan su surkilasyon pompası sayesinde evin isitmasinda kullanilacak. Butun burdaki maksadim uretilen enerji iyi aku gurubuna depolamak yerine tekbir enerji donusum sekli ile kayiplardan kacinip maksimum fayda sağlamak. Ne dersiniz?
KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.