Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

Anladim Mehmet Bey. Yapistirici olarak videolarda gordugum 2 adet yapistirici karistirilip kullaniliyor sanirim genelde. Ben burada arastirdim, oyle iki adet tup biri beyaz biri siyah ikisi karistirilip kullaniliyor fakat yapistirirmi bilemiyorum. Arastiriyorum hala.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Yalnız bu yapıştırıcıların çeşitleri var. Siz metal yapıştırıcı olanı kullanın.
 
Evet sayın meraklı, çıkışları birbirine bağladığımızda yıldız bağlantı meydana geliyor.
Stator 24 oyuklu ise 22-24-2 numaralı oyuklardan çıkan kabloları birbirine bağladığımızda yıldız bağlantı oluyor.
1-3-5 numaralı oyuklardan çıkan kablolardan da 3 faz çıkış alıyoruz.

Stator 36 oyuklu ise 34-36-2 numaraları köprüleyip, gene 1-3-5 numaralardan çıkış alıyoruz.
şefim cevabınız için teşekkür ederim. yalnız benimkinde değişik bir durum var. bahsetmiştim. hub motor ve 63 oyuklu. 1 ve3 numaralı oyuklardan yerleştrimeye başlayıp saatin tersi yönünde sonuna kadar gittim. 2 . fazı da 2. oyuktan ama videonuz da dediğiniz gibi saat yönünde yerleştirmeye başladım ve yerleştire yerleştire 8. oyuktan çıkacam inş. 5. 63 ve 61. oyuklar boş kalıyor. çift kutuplu olması lazım demiştiniz. dolayısyla bu 3 oyuk boşta kalmak zorunda. diğer çıkşlar ise dediğim gibi. şimdi nasıl bağlantı yapmalıyım.:(:confused:
 
Bu durumda 5. oyuğun yerini 8. oyuk almış oluyor. 1-3-8 numaralı oyukları dışarı çıkarıyoruz, diğer uçları köprülüyoruz.
Bir resim koyabilirseniz daha iyi yorum yapabilirim.
 
Bu durumda 5. oyuğun yerini 8. oyuk almış oluyor. 1-3-8 numaralı oyukları dışarı çıkarıyoruz, diğer uçları köprülüyoruz.
Bir resim koyabilirseniz daha iyi yorum yapabilirim.
dediğinize katılıyorum. yarına eklemeyi düşünüyorum son birbobin kaldı. bir de bunlara mıknatısı diziliminin nasıl olması gerktiğini soracaktım.
 
Sayin Sefim, Asagidaki resimde miknatislarin dizilmis hali var. Yalniz:

Miknatis aralarinda 2 adet biri kalin biri ince plastik malzeme var. Bu sekilde yaptigimda 1. ile 16. miknatis arasi sifirlaniyor. Bende bir araya bir kalin ve ince sonraki araya sadece kalin sonra yine bir kalin bir ince plastik koyarak miknatislari dizdim. Bu sekilde 1. ile 16. arasinda digerlerinde oldugu kadar bosluk kaldi.

kalin plastik malzeme kalinligi yaklasik olarak 1.5mm
ince plastik malzeme kalinligi yaklasik olarak 1mm dahi yok.
magnet 01.jpg

Birde soyle bir durum sozkonusu, Rotor uzunlugu 6.5 santim idi, torna isleminden sonra olcuyorum 7.4 santim. Sanirim bir genisleme uzama soz konusu. Miknatislari dizince soyle bir goruntu oluyor:

magnet 02.jpg

yukaridan asagiya koydugum miknatislar arasinda bosluk kaliyor. Bu sekilde mi yapistirayim yoksa iki miknatisi birlestireyimmi sefim?
 
sayın Şefim nihayet statorun resimlerin ekliyorum. alttan ve üsten görünüşlerin. 1.2.3. fazları işaretledim. 63 oyuk var 3 ü boşta kaldı. mıknatıs dizilimini nasıl yapacağım. bu statordan elektrik üretebilirmiyim. teşekkür ederim.:confused::(STATOR ALT.jpgSTATOR ÜST.jpgSAM_0937.jpg
 
Sayın şefim merak ettiğim bir kaç soru var müsadenizle soruyorum..
Saatlik 500w elektrik harcayacagiz ve 2 adet 60amper lik akümüz var(hayali olarak) birde 500w üretim yapan alternatörümüz var ortalama 300w üretim yapsin.
1.)Bu iki akü hiç sarj edilmeden kac saat dayanır(500watt elektriğe)
2.)Bir yandan sarj edilse kac saat dayanır.
3.)alternatörü büyütsek 24 saati karşılar mı gene 500w harcanacak
4.)Ruzgar 10km/h da pervane dönmeye başladığında pervanenin dönüş hızı kac km/h olur?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bu gun miknatislari yapistirdim. Yapistirici olarak Permatex Gold kullandim.

Ve ilk denememi gerceklestirdim. Basta Mehmet Bey olmak uzere Emegi gecen, bir harf dahi yardimi bulunan Herkese, Emre Beye, By_Lent e, Sinan beye herkese sonsuz tesekkurler.

Video:
[video=youtube;m-KJy-N7nyk]http://www.youtube.com/watch?v=m-KJy-N7nyk[/video]

Matkapla cevirince 279 - 277 v arasi. Elle cevirince 40v falan.. Elime gecen 6v ampulu bagladim elle hafif hizli cevirince ampul omrunu doldurdu.

Fakat uzerine yuk binince cok zor donuyor. Simdi bu zor donme olayini asmam icin miknatislarimi traslamaliyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,849
Kullanıcılar
450,926
Son üye
aysu_simsek

Yeni konular

Geri
Üst