huh
Profesyonel Üye
- Katılım
- 10 Şub 2007
- Mesajlar
- 1,537
- Puanları
- 281
Ben ise sizin düşüncenizin tam da aksini düşünüyorum. Elimdeki Pi 3 Cihaza Codesys deneme amaçlı proje yaptım ( Öncelikle belirteyim Lisans almadım ve runtime süresi bittiğinde cihazı cihazı yeniden başlatıyorum).
Raspberry Pi3 ait ethernet portunu ister Ethercat isterseniz profinet olarak tanımlayabiliyorsunuz ( ve desteklediği birçok protokol mevcut)
Ben denememde elimde hali hazırda bulunan beckhoff remote I/O Grupları ile deneme yaptıp. Toplamda 3 I/O grubu toplamda 100'ün üzerinde I/O bulanan bir sisteme tekabul etti, Tüm input ve outputları test etme gibi bir zamanım olmamasından dolayı daha önce yapmış olduğum projelerde bir çok fonksiyon ve fonksiyon bloğunu MAIN programdan çağırarak çalışmasını sağladım hatta bu fonksiyon bloklarından birisi pid bloğu idi (Pid bloğu atma nedenim gerçek bir pid uygulaması yapmak değil Raspberry pi3 ün bu işin üstesinden gelip gelemeyeceğini anlamaktı)
Ve son olarak üzerine basit webvisu oluşturdum onada başka pc ile web browser üzerinde ulaştım.
Netice olarak bunların hepsini sorunsuz olarak çalıştırdı ancak endüstriyel uygulamalarda kullanılması hakkında tereddütlerim var.
Epeyce tecrübe etmişsiniz.
Peki endüstriyel uygulamalarda kullanılması hakkındaki tereddütleriniz nelerdir?