Reaktİf yaziliyor

ssektorss

Üye
Katılım
27 Nis 2008
Mesajlar
386
Puanları
31
Yaş
39
ArkadaŞlar elİmde 135 kw lik bİr motor var yildiz-ÜÇgen yolverme kompanzasyon sadece bu motor İÇİn kuruldu kompanzasyon kondansatÖr siralamasi 5-10-20-20-20 reaktİf neredeyse aktİfe yetİŞtİ kondansatÖrlerİ manuel olarak devreye aldiĞimda sayaÇ kapasİtİf deĞİl reaktİf yaziyor sİzce bu mÜmkÜn mÜ acaba sayaÇtami bİ problem var elektronİk bİr sayaÇ
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayaç kapasitif reaktif yazıyor ne demek ki?kapasitif zaten reaktif güçtür.
kastınız endüktif reaktif güç ise,yazar.ama normal mi değil mi olduğuna,ne kadar endüktif reaktif tazdığını ve ne kadar aktif yazdığını belirtirseniz karar verilebilir.eğer ihtiyacınız olan kondansatörden fazlasını devreye almış olsaydınız kapasitif yazardı.O zaman da kapasitifin aktife oranına göre normal ya da anormal olduğu belirtilebilirdi.Bu arada işletmenin kurulu gücünü de yazmayı unutmayınız.
 
Bak kardeŞİm sİstemede hİÇ gÜÇ Çekİlmezken devreye kondansatÖr yÜklÜyorum sayaÇ 5.80 e deĞer atacaĞina 8.80 e deĞer yaziyor
 
abi bakın bu konuda az bilgi vermişsiniz.
Hiç güç çekilmezken demişsiniz,yani motor kapalıyken.Ama buna o tesisin diğer güçleri de dahil mi?yani tüm yükler kapalıyken mi oluyor bu iş?Trafonuz var mı,varsa kaç kva.Trafodan da yapabilir bunu.Gerçi siz 75 kvar kondansatör devreye alıyorsunuz.trafonun buna rağmen endüktif yazdırması için,2500 kva olması lazım.Bu durumda da zaten başka kompanzasyonunuz olması lazım.O yüzden bu seçeneği geçiyorum.
Sistemden hiç güç çekilmediği halde ve siz devreye 75 kvar bağlamanıza rağmen 5.8.0 kısmı artıyorsa bu işte terslik vardır evet.
1-sayaç bozuk olabilir.
2-sayacın akım trafolarında bir terslik olabilir.
siz de daha detaylı bilgi verirseniz,sanırım işin içinden çıkmak daha kolay olur.
 
Sn.ssektorss,

ilk yazınızdan fazla bir şey anlayamadım.Fakat ikinci yazınızda değindiğiniz 8.8.0 menüsüne yazması gayet normal bir durundur.5.8.0 menüsüne endüktif reaktif,8.8.0 menüsüne kapasitif reaktif kayıt edilir.
 
???
sayın tknsyn,ben de onu 5.8.0 a yazıyor gibi anlamışım :)
evet tknsyn arkadaşımızın dediği gibi,8.8.0 kapasitif reaktif gücün yazılı olduğu kısımdır.Her şey normal.
 
Şİmdİ arkadaŞlar dÜzen ŞÖyle 250 kva trafo sadece 135 kw motor baŞka hİÇbİr yÜk yok aynen dedİĞİm gİbİ hİÇ bİr alici devrede deĞİlken manuel olarak bÜtÜn kondansatÖrlerİ devreye aliyorum İnanin bİr tek kapasİtİf yazilmiyor tamamen reaktİf kisma yaziliyor yanİ 5.80 e sayaÇ baĞlantisi yÜzÜndense ne bİlİyİm yİnede bİraz ama sayaÇreaktİf rÖleyle İlgİlİ deĞİlkİ neden yazmasin
 
Motor stop konumunda iken kondansatörü devreye aldığınızda 8.8.0'a yazar, zaten yazıyormuş. Dolayısıyla bir problem yoktur. 135kW'lık motor için (arkadaşımız etiketindeki cos Fi'yi belirtmemiş ben 0,86 varsayıyorum.) 65kVAr'lık kondansatöre ihtiyacı var. Sisteminde de 75kVAr kondansatör varmış. Buna rağmen hala endüktif yazıyorsa kondansatörleri bi kontrol ettirin.
 
Az Öncekİ yazimi yanliŞ yazmiŞim arkadaŞlar 5.80 e yaziyor evet 5.80 e
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst