Resim grafik ekleme

serkan_48

Üye bildiğin dümdüz üye
Merhabalar.

Foruma eklenti ve resim ekleme durumunda sınırlarımız çok kısıtlı bir açıklama yada resim eklemek istediğimizde grafiğin çok büyük olduğu uyarısı geliyor. resmi küçültmek gerekiyor. Küçülttüğümüzde ise o resimden artık bişey anlaşılmayacak kadar küçülmüş oluyor.

Eğer imkanımız varsa bu değeri yükseltebilirmiyiz . Eğer sorun hosting sorunu ise yüklenen resimler alanımızı çok arttırıyor diye eklenti boyutlarını küçülttük derseniz anlarım ..

o zaman en azından dış url lerden gelen eklentilerin boyutunu büyültemezmiyiz mesela ekteki linkteki resimi foruma eklemeye çalıştığımda bile sorun yaşıyorum ekleyemiyorum .

EmQt80a.png

kolay gelsin iyi çalışmalar.

dış url den eklenen resimleri sayfa boyutuna uyum sağlaması için küçültüyor. resimin üzerindeki bara tıkladığınızda gerçek boyutunda görebiliyorsunuz.
foruma eklenen resimlerde mecburi kısıtlama yapmak zorundayız akın bir zamanda 2. bir sunucu ile bu sorunu çözmeyi planlıyoruz.

dış urlden eklediğim resimlerdede sınırlama var. Söylediğiniz şekilde önce küçük şekilde eklense üzerine tıklayınca büyüse sorun yok. Mesela yukarıda linkini verdiğim resmi eklediğimde "vermiş olduğunuz URL deki dosya öngörülenden falza büyüktür." şeklinde beni uyarıyor.

hatta durumu resimleyip eke koyuyorum. Dış url den eklenen resimler forumun sistemini kasmaması lazım düşüncesindeyim. yani dış urlden gelen resimlere boyut sınırı olmamalı. Forum için yeniden boyutlandırılabilir ama dediğiniz gibi üzerini tıklayınca tekrar büyüyebilir. Yinede ilgilendiğiniz ve cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

untitled.JPG

Serkan bey resim ekleme bölümünü Türkçeye çevirdim şimdi daha rahat resim ekleyebilirsiniz.

Resim yükleme.jpg

Yukarıdaki resmi incelerseniz dış URL'den resim yükleme bölümünde aşağıdaki tıkı kaldırdığınız takdirde resmi forumun sunucusuna yüklemez o zaman bahsettiğiniz gibi boyutlandırma yazısının üzerine tıkladığınızda resim boyutu büyür. İsterseniz aşağıdaki tıkı kaldırarak bir deneyin.

Örnek:

EmQt80a.png

Sn. Aksi "aksi" yüzünüzü özledim :) inş. işleriniz istediğiniz gibi gidiyordur.

Sayın Aksi teşekkür ederim o tiki dikkat etmemiştim. Siz söyleyince farkettim artık dalgınlık.. İlginize teşekkür ederim. Sorun çözüldü.

iyi çalışmalar.

Serkan bey sorunun çözülmesine sevindim. Bülent bey teşekkür ederim. Tatil havasından çıkmaya çalışıyorum.

Forum istatistikleri

Konular
129,878
Kullanıcılar
452,748
Son üye
Baranturk34.

Yeni konular

Geri