Rezistans ısı ayarı yardım?

aegeanxtr

Üye
Selam arkadaşlar. Elimde tost makinesinin üst kısmından söktüğüm bir rezistans var ben buna 220 volt verdiğimde anında ısınıyor boru hemen kor oluyor. Şimdi ben bunun az ısınmasını boru kor olmadan ısıtmasını nasıl sağayabilirim?

Baglantıları sokup yenıdenmı yaptın.Yanı alt taraf ıle ust taraf baglantılarında degısıklık yaptın mı?

Tost makinalarının alt ve üst rezistansları birbirine seri bağlanır. Yani bir rezistans 110 volt dur. İkisi seri bağlandığında 220'yi tamamlar.
Siz 110 v.luk tek rezistansa direk 220 v. verdiğiniz için çok kısa sürede kor oluyor. Uzun süre Elektrik verirseniz krom-nikel tel tamamen eriyip kopabilir.

ütülerin, ufoların içinden potans gibi bir elemana ihtiyacınız var. adını tam olarak bilmiyorum ama standart ve her elektrikçide bulunur. ona seri olarak bağlayınız

Evet arkadaşlar dediğiniz gibi tek tarafa 220 volt verdim ama fazla tutmadım 15-20 saniye falan. Peki bu tek rezistansı 220 volt ile nasıl çalıştırabilirim?

sayın aegeanxtr acaba bu rezistansı ne için kullanacaksınız rezistanslar düşük fiyatlı parçalardır 4-5 lira civarı ihtiyacınıza göre bir rezistans almanız daha uygun olur yada diger rezistansıda sökün birbirine seri baglayın ısıyı sabitlemek içinde piyasada 5 lira civarı olan mekanik termostatlar var 30 -90c arası termosifon termostatı yada 50 - 300c arası fırın termostatı gibi bir termostatla istediginiz sıcaklıga ayarlaya bilirsiniz...

sayın aegeanxtr acaba bu rezistansı ne için kullanacaksınız rezistanslar düşük fiyatlı parçalardır 4-5 lira civarı ihtiyacınıza göre bir rezistans almanız daha uygun olur yada diger rezistansıda sökün birbirine seri baglayın ısıyı sabitlemek içinde piyasada 5 lira civarı olan mekanik termostatlar var 30 -90c arası termosifon termostatı yada 50 - 300c arası fırın termostatı gibi bir termostatla istediginiz sıcaklıga ayarlaya bilirsiniz...

Yaptığım bir iş için elimdeki rezistansı değiştirme şansım yok malesef. ısıyı zaten elektonik termokupl ısı alıcılı termostatla kontrol edicem istediğim rezistansa 220 volt verildiğinde birden o kadar çok ısınmaması. Rezistansa 6A diyodu seri bağlayıp çalıştırdım ısı istediğim gibi düştü fakat diyot çok ısındı bunun bir zararı olur mu? 2 adet 6A diyodu paralel bağlayıp rezistansa seri bağlasam olur mu? İlginiz için teşekkür ederim.

Yaptığım bir iş için elimdeki rezistansı değiştirme şansım yok malesef. ısıyı zaten elektonik termokupl ısı alıcılı termostatla kontrol edicem istediğim rezistansa 220 volt verildiğinde birden o kadar çok ısınmaması. Rezistansa 6A diyodu seri bağlayıp çalıştırdım ısı istediğim gibi düştü fakat diyot çok ısındı bunun bir zararı olur mu? 2 adet 6A diyodu paralel bağlayıp rezistansa seri bağlasam olur mu? İlginiz için teşekkür ederim.

endüstriyel uygulamalarda kullandığımız kare alüminyum gövdede diyotlar var semikron b40 la başlayan onlardan kullanırsan
gövdesi izoleli direk metal yüzeye vidalayabilirsin ac uçlarını hic kullanma + dan gir - den çık paralel çalışacağı için ısınmaz
yarım dalga olarak 110vac alırsın.

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Kullanıcılar
452,758
Son üye
aprnck

Yeni konular

Geri