RG3-12C'de Sorun olabilir mi?

ayildiz

Üye
Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
177
Puanları
1
Yaş
40
Bugün bir işletmenin reaktif cezaya giren kom. panosunu inceledim. Sorun sayaç reaktif yazdığı halde röle sürekli cap. gösteriyor ve dolayısyla devreye hiç grup almıyor. Bağlantılar doğru acaba sorun ne olabilir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ayrıca kombi sayacın L1,L2,L3 faz göstergeleri flaş yapıyo faz sırasının yanlış bağlandığını düşünmekteyim. Bu şekilde olması reaktif ve cap. algılamasını etkiler mi?
 
eğer sayacın akım girişleri ile gerilim girişleri yanlış bağlandıysa yani 1. fazın gerilimi ile 1.fazın akım trafosunun uçlarını 1.faza ait sayaç uçlarına girmediyseniz sistem reaktif olmasa bile reaktif gibi işlem görür.siz röle üzerinden herşey normal zannedersiniz ama sayaç farklı yazar.bu durumdada sayaç ekranında l1,l2,l3 ün flaş yaptığını görürsünüz zaten.

yok sayacınız x/5 değilde direk bağlı sayaç ise faz sırasının hatalı olması reaktif ölçümünü etkilemez.
 
röleye auto setup yaptırıyorum ama 1. kademe hariç bütün kademeller off görünüyor. bu işlemi birkaç kez tekrarlamama rağmen değişen birşey olmadı.
 
ilk kademe kondansatörün - kontaktörün- sigortanda bir sorun olabilir. rölenin arkasındaki 16 nolu uç ile diğer kademe uçlarından bir tanesini yer değiştir. entesin bu rölesinde ilk kademeye ne kadar büyük kondansatör koyarsan okadar kolay set-up yapıyor. bunu denersen bence sistem çözülür. diğer kademelerde on olur off olan kademeleri iyice kontrol daha sonra. bencee.e....

bu arada eğer tabi bağlantılarında akım trafosu yeri ve kompanzasyon enerjisini doğru bağladıysan bunlar geçerli..
hadi kolay gelsin
 
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Bu sistem daha önceden kurulmuş bir sistemdi. Sistemi kuran firma bağlantı hatası yapmış ve de röle arızalı çıktı. Kompanzasyon panosu voltajını akım trafolarından önce bağlamışlar. Bağlantıları tekrar gözden geçirince sistem düzeldi. herkese kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
129,226
Mesajlar
924,425
Kullanıcılar
451,596
Son üye
erenadem_25

Yeni konular

Geri
Üst