RG3-15CLS (yeni ürün) Reaktif Güç Kontrol Rölesi

okey öyle diyorsanız öyledir. ama bence özellikle geceleri olan olay için kapasitif yük sabittir ve çok çok çok değişken değildir. çok kolay çözersin bir faza kondsanstör alır bir faza şönt alır. bu kadar bence zorlamanıza gerek yok. ay sonuna kadar kapasitif yükbirikmez merak etmeyin. gündüz tüketttiğin aktif güç ona telore eder.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
o zaman sisteme süreki kapasitif veren bir alıcı yok ise reaktör bağlamanın bi anlamıda yok mu
 
sisteminde kapasitif yük basan birşey yoksa tabiki reaktör bağlama. boşuna masraf
 
thlif arkadaşım çok saol
 
masrafta bazen düşünülmüyo öyle durumlar oluyorki tam randıman almak için her yolu göze alıyoruz yeterki iş sonuca kavuşsun farketmez
 
rölenin 3 adet şönt reaktör bağlayabilmek için kontak ucu var. bunlara 3 adet trifaz isterseniz 3 adet monofaz şönt bağlayabiliyorsunuz. bağlantı şemasını yanlış yorumladınız sanırım. diğer bahsettiğiniz örneklerdeki uygulamaları ve daha birçoğunu ben yaptım arkadaşım cihazı gayet iyi tanıyorum. Dezavantajmıdır evet dezavantaj ama bu uygulamaları bu tasarımdaki cihaz zaten yapamaz.

3 adet monofaze reaktör bağlanmasından bahsediyorum zaten. Diyelim ki Sn thlif'in dediği gibi ince eledik sık dokuduk reaktörümüzü tesisimize uygun 15kvAr seçtik. Gece vakti sistemimde online ups'ler var hadi onlarında alayı 3 fazlı dengeli olsun herşeyi toz pembe düşünelim yani üç fazda toplam 5+5+5=15kVAr endüktif reaktif güç ihtiyacım var tam belirlemiş olduğum reaktör gücü değerinde herşey süper gidiyor o anda tek fazlı bir motor veya fazın birine endüktif yük devreye girdi diyelim 2kVAr. Evet soruyorum şimdi ne olacak ? o fazı tam dengeye getirmek için 2kVAr monofaze kondansatör devreye girmesi iyi olmaz mı? röle eğer bunu gerçekleştiremiyorsa bu dezavantaj değil mi? Dikkat edin sistemin reaktöre halen ihtiyacı var aktif kaybının değerlendirilmesi söz konusu değil!
 
Aktif parası ödeme konusunda thlif arkadaşım doğru bir tesbit yapmış. 2.5 Kvar lık bir monofaz şönt sistemden 200mAmper çekiyorken 1Amper civarında akım çekmektedir. %0 kompanzasyona indireyim derken şöntleri sürekli devrede tutarak aslında Aktifi şişiriyoruz. Rezonans da var buda önemli bir konu.
 
bencede dediğin gibi olması lazım aksi halde hiç bir işe yaramaz o zaman katılıyorum

Bahsettiğim durum öyle özel bir durumda değil geceleri işletmelerde sıkça yaşanan sorunlardan. Bu özelliği röleye verebilmek zor olmasa gerek diye düşünüyorum ve bahsettiğim olayı röle yapamıyorsa bunu zaafiyet olarak değerlendiriyorum.
 
Aktif parası ödeme konusunda thlif arkadaşım doğru bir tesbit yapmış. 2.5 Kvar lık bir monofaz şönt sistemden 200mAmper çekiyorken 1Amper civarında akım çekmektedir. %0 kompanzasyona indireyim derken şöntleri sürekli devrede tutarak aslında Aktifi şişiriyoruz. Rezonans da var buda önemli bir konu.

Sn blacknirvana son verdiğim örneği okumadınız herhalde bir - iki veya üç fazın hala reaktöre ihtiyacı olduğu durumda reatör aktif kaybından bahsetmek mantıksızlık olur. Tam dengeden bahsediyorum her fazın tam kompanzasyonundan bahsediyorum !

Sn elektrik123 anlatmak istediklerimi anladı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,757
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst