RS485 Haberleşme yardım

Katılım
6 Ağu 2008
Mesajlar
59
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bu konu bir çok yerde geçmesine rağmen benim haberleşme ile ilgili pek fazla bilgim yok ve öğrenmek istiyorum.ama programcı olduğum için heryerde karşıma çıkıyor.bunları hep analog volatajlarla çözüyorum yani bilgileri hep analog voltajlardan alıyorum(0-10v,0-20 ma,4-20 ma vs gibi).ama her uygulama kullandığım cihazlarda analog voltaj olmayabiliyor ve rs 485 veya 232 haberleşiyor cihazlar.(...plc olarak telemekanik plc kullanıyorum.)kısaca kullandığımız plc ile dışarıdan temin ettiğiniz cihazlar la rs 485 haberleşmesi gerçekleştirmek...haberleşmeler ile ilgili demo program ve uygulamalar ile beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum..bu işi hakikaten ne olursa olsun öğrenmek istiyorum.şimdiden teşekkür ederim.iyi çalışmalar..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Rs 485 haberleşme için kullanılan bir donanım bütünüdür elektronik bir devredir.

İki telli olarak 9600 baud rate ile 1.1 km gibi bir uzaklıkta bulunan cihazlara erişmeni sağlar

com port ile haberleşme dökümanlarını okursan daha iyi olur

zira donanımı ya alıp kullanırsın ya da yapıp kullanabilirsin orası fiks..
 
bu teorik bilgileri biliyorum by escape.ama uyglamayı yapamıyorum.biraz nasıl yapıldığına dail bilgilendirirseniz.ii olur
 
ya özür dilerim bağışlayın
yukarıdada bahsettiğim gibi 2 cihazı birbiri ile haberleştiremiyorum.plc olarak telemekanik plc kullanıyorum.rs 485 modülü var ,heberleştireceğim cihazda örneğin enerji analizörü oda rs 485 üzerinden haberleşiyor.ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.benim şuana kadr öğrendiğim A-B- SG UÇLARI karşılıklı bağlanacak şekilde bağlanması.ve datasını okuyacağım cihazın protokollerini öğrenmem hegze olarak birşeyler yazıyo.onları anlamıyorum.
 
evet plc ile seri haberleşme benim için de öenmli bir konu, yardımcı olabilirmisiniz?
 
telemekaniğin hex adresini bilmiyorum ama delta fda yardım cı olurum
 
merhabalar
ben elektronik bölümü ile ilgili staj yapmaktayım. ve sensörlerden aldığım bilgileri bilgisayara ulaştırmak istiyorum.
rs485 hakkında fazla bilgim yok. bu kablonun ne gibi yararı var ?
bide deutschmann otomation diye bi alman şirketinin ürettiği bus ürünleri var. bus teknoloji hakkında basit bilgi verebilir misiniz
teşekkürler..
*****@*mail.com . iyi günler

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
telemakanik plc programından seri port'dan bilgi gönderip almayı deneyerek öğrenmeye başlayabilirsin. daha sonra google'a simply modbus yazdığında ilk çıkan link'de modbus protokolü sorgu yapıları var. bu yapıda sorgular göndererek analizörün istediğin bilgilerini okuyabilirsin. Telemakanik plc kullanan arkadaşlara, seri port'dan bilgi gönderip almayı sormalısın. Sonra modbus öğrenip bu işi başarabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst