Konuyu güncellemek istiyorum. Önce amacımdan bahsedeyim: Bu motoru küçük bir tezgah testere yapmak için kullanacaktım. Bütün sistemi kurdum. 24V 5A LED trafosu yetmediği için, bu konudan sonra 24V 10A LED trafosu aldım. Bu sefer çalıştırdı; bir sorun yoktu. Fakat, ilk denediğimde (daha testereyi takmamıştım) düğmeye basınca önce bir çalışıp hemen duruyor, sonra çalışmaya devam ediyordu.
Bugün testereyi taktım, birkaç parça odun ile denedim. Fakat ya hiç kesemiyor ya da yarıda bırakıyordu. Yani, halbuki fazla kalın dağıldı odunlar. Trafodan şüphelendiğim için 20V matkap bataryası ile denedim. Her şeyi kesiyor ve mesela trafoyu takınca motordan sanki koca kütüğü kesebilecek güçte gibi ses geliyor. Matkap bataryasını takınca çok daha az ses var ama her şeyi kesebilecek gücü veriyor. Ve tabii ki, LED trafosunu takınca, düğmeye basınca çalışıyor, sonra duruyor ve tekrar çalışıp stabil olarak devam ediyor matkap bataryasında böyle birşey olmuyor düğmeye basınca direk çalışıyor normal olarak.
Bu sorun neden oluyor? LED trafosu bu sistem için uygun değil mi? Normal çalışması için 24V 10 amper power supply mi kullanmam gerekiyor?