bilgipaylas60
Üye
Merhaba arkadaşlar. Benim 4 kW'lık AB sürücüm ve 3kW'lık asenkron motorum var. Pano girişinde 30 mA'lik kaçak akım rölesi (KAR) mevcut. Sürücünün 3 faz ve bir toprak bağlantısı ve aynı şekilde motorun bağlantısını yaptım. Boşta kalan nötr kablosunu kıvırarak izole bantla bantladım. Pako şalteri açıp sürücüyü beslediğimde KAR açıyor.
1-) Bunun nedeni sistemimde nötr kullanmamam mıdır? Çünkü KAR girişi 3 faz ve bir nötr'den oluşuyor. Sistemde ise nötr açık devre...
Gövde topraklamaları yerine nötr hattını bağladığımda problem çözüldü. Fakat bu durumda dengesiz yüklenme söz konusu olduğunda;
2) Sürücü ve motor gövdesinden bir akım geçmez mi, ve bu akım benim için bir tehlike oluşturmaz mı?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
1-) Bunun nedeni sistemimde nötr kullanmamam mıdır? Çünkü KAR girişi 3 faz ve bir nötr'den oluşuyor. Sistemde ise nötr açık devre...
Gövde topraklamaları yerine nötr hattını bağladığımda problem çözüldü. Fakat bu durumda dengesiz yüklenme söz konusu olduğunda;
2) Sürücü ve motor gövdesinden bir akım geçmez mi, ve bu akım benim için bir tehlike oluşturmaz mı?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.