igotek
Üye
Merhaba;
Tuhaf bir problemim var ancak sorunu çözemedim. Fikir verirseniz memnun olurum.
24 daireli bina. Bodrum katında sayaçların olduğu alan var.
Her dairede sayaçtan önce 4P sigorta var. (3 faz + 1 nötr)
Sayaçtan sonra ise 3P sigorta var.
Benim hat: ÖZNUR marka 10mm kablo kullanılarak daireye hat çekili. Sigortalar Siemens 63A
Daire içerisinde 63A 30mA Kaçak akım rölesi var ve bundan sonra sigortalara dağılıyor.
2 adet 24000BTU klima soğutma modunda çalışıyor.
Bunun dışında 11kW güç tüketimi var. 7/24 çalışıyor.
Tamamı bilgisayar sistemi.
Başka çalışan bir cihaz yoktur.
Son 10 gündür sayaç altında bulunan her iki sigorta da kapanıyor. Genelde saat 20:00 - 24:00 arası oluyor.
Diğer dairelerin sigortasında sorun yok hepsi aktif.
Uzakta olduğum için anlık ne olduğunu bilmiyorum. Tüm cihazları tek tek kontrol ettim, bir sorun bulamadım.
Siemens sigortalar bozulmuş olabilir diye düşünerek her ikisini de yeniledim.
Ancak sorun devam ediyor.
Sigortayı aktif ettiğimde tüm cihazlar otomatik olarak çalışmaya başlıyor ve saatlerce sorun yok.
Klima ve bilgisayarların bağlı olduğu kabloların hepsi açıkta. Her biri için ayrı hat çekilip ÖZNUR 2,5mm kablo kullanıldı.
Hiçbirinde ısınma vb. yok. Baştan sona hepsini tek tek inceledim hasar alan yok.
Elektrik idaresine sorun bildirdim, gelip baktılar, ölçüm yaptılar, hatta sorun olmadığını, sayaçta sorun olmadığını söylediler.
Daha fazla bakmaya yetkilerinin olmadığını söyleyip daire içerisine bakmadılar.
Dört farklı elektrikçi getirip gösterdim onlar da en baştan başlayıp daire içi dahil bakıp sorun bulamadığını söyledi.
Acaba birisi gelip bilerek kapatıyor olabilir mi ? diye şüphelenmeye başladım. Elektrik idaresinden görevli bunu söyledi.
Sizce sorun ne olabilir ?
Tuhaf bir problemim var ancak sorunu çözemedim. Fikir verirseniz memnun olurum.
24 daireli bina. Bodrum katında sayaçların olduğu alan var.
Her dairede sayaçtan önce 4P sigorta var. (3 faz + 1 nötr)
Sayaçtan sonra ise 3P sigorta var.
Benim hat: ÖZNUR marka 10mm kablo kullanılarak daireye hat çekili. Sigortalar Siemens 63A
Daire içerisinde 63A 30mA Kaçak akım rölesi var ve bundan sonra sigortalara dağılıyor.
2 adet 24000BTU klima soğutma modunda çalışıyor.
Bunun dışında 11kW güç tüketimi var. 7/24 çalışıyor.
Tamamı bilgisayar sistemi.
Başka çalışan bir cihaz yoktur.
Son 10 gündür sayaç altında bulunan her iki sigorta da kapanıyor. Genelde saat 20:00 - 24:00 arası oluyor.
Diğer dairelerin sigortasında sorun yok hepsi aktif.
Uzakta olduğum için anlık ne olduğunu bilmiyorum. Tüm cihazları tek tek kontrol ettim, bir sorun bulamadım.
Siemens sigortalar bozulmuş olabilir diye düşünerek her ikisini de yeniledim.
Ancak sorun devam ediyor.
Sigortayı aktif ettiğimde tüm cihazlar otomatik olarak çalışmaya başlıyor ve saatlerce sorun yok.
Klima ve bilgisayarların bağlı olduğu kabloların hepsi açıkta. Her biri için ayrı hat çekilip ÖZNUR 2,5mm kablo kullanıldı.
Hiçbirinde ısınma vb. yok. Baştan sona hepsini tek tek inceledim hasar alan yok.
Elektrik idaresine sorun bildirdim, gelip baktılar, ölçüm yaptılar, hatta sorun olmadığını, sayaçta sorun olmadığını söylediler.
Daha fazla bakmaya yetkilerinin olmadığını söyleyip daire içerisine bakmadılar.
Dört farklı elektrikçi getirip gösterdim onlar da en baştan başlayıp daire içi dahil bakıp sorun bulamadığını söyledi.
Acaba birisi gelip bilerek kapatıyor olabilir mi ? diye şüphelenmeye başladım. Elektrik idaresinden görevli bunu söyledi.
Sizce sorun ne olabilir ?