otomasyon_delisi
Üye
s7-1200 ile g120C inverterin start,stop,hız,hızlanma ve yavaşlama zamanı, gibi temel işlemlerini nasıl kontrol edebilirim? Örnek bir program rica edebilirmiyim? Teşekkür ederim.
Efendim ben çok iyi değilimdir gerçi bu konularda ama özetlemeden önce Tüm detaylar için ekte attığım pdf te sayfa 94 den başlayarak mutlaka okuyun;İncelediğiniz örnekte endüstriyel ethernet cihazını veya plc endüstriyel ethernet cp 'si bir profinet I/O veya profinet I/O kontrol cihazı olarak kullanıldığından program blokları oluşturulurken OB1 içinden FC11 "PNIO_SEND" ve FC12 "PNIO_RECV" iletişim blokları çağrılır.Bu bloklar gönderilen ve alınan data telegramlarını (örneğe baktım sıemens telegram 352 sanırım kullanmıştı) frame leri eş zamanlı olarak işler ve drıver ile kontrol unıt arasındaki veri trafiğini oluşturur.Arada şu bilgiyide vereyim;telegram 352 ve 353 yapısında 2 tip frame bulunur bunlar STW(kontrol) ve ZTW(Durum).Örnek için teşekkürler indirip örneği açıp inceledim ama açıkçası bu normalizasyon ve denormalizasyon bloklarından ne kasteddiğini pek anlamadım. Eğer imkanınız varsa bu örneği biraz Türkçe olarak açıklayabiliirmisiniz lütfen.
Merhaba. Bu şekilde I/O ları kullanarak kontrol yaptığımızda arıza bilgisini PLCye nasıl alacağız? Sürücü üzerindeki AI sizin bahsettiğiniz gibi hız kontrol için kullanacam. Yine sürücü üzerinde bulunan AO yu da motor akım bilgisini göndermek için kullanacam. Elimde hiç Analog I/O kalmıyor. Digital I/O larla da arıza olduğunu belki gönderirim ama arıza kodunu gönderemem. Arıza bilgisini ethernet vasıtasıyla gönderebilir miyim? Yani kontrolü I/O lar vasıtasıyla yapacam fakat aynı zamanda ethernet bağlantısı ile arıza bilgisini plc ye gönderecem. Bu şekilde olabiliyor mu? Cevaplayabilirseniz memnun olurum.Ilave olarak hız bilgisini plc den AQ olarak g120 ye AI girişi yapıp kontrol edebilirsiniz
Teşekkür ederim cevabınız için. Evet arıza bilgisi ekranda görünüyor fakat benim hata kodunu HMI ekrana yansıtmam gerekiyor.Evet o şekilde de olabilir. Ama arıza kodunu neden göndermek istiyorsunuz. Sürücü üzerinde zaten göreceksiniz.