evET BÖYLE BİR UYGULAMA YAPTIK. Ancak bunu sadece 8000 serisi ile yapabilirsiniz. Ayrıca bizim yaptıüımız projede sadece picden gelen girişleri ekrana yansıtmak üzere idi. Yani picde ki 8 adet girişi ekranda on-off şeklinde bit lamp ile gösterdik. Gerçi ben daha sonra bu bit lamp leri PLC ye aktardım ve picdeki girişleri PLC ye ekran üzerinden aktarmış olduk. Böylece pic deki giriş ile plc de istediğimi komutu işleyebiliyorduk. Neyse..ben easyview ekranla pici rs485 üzeri haerleştirmek istiyorum..amacım şu Ekran üzerinde olşturduğumuz butona basılınca pice bir karakter göndermek "a,12,0x012f,,gibi" buna benzer karakterlernasıl gönderilir.bunu nasıl yapabiliriz yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Hocam merhaba,
Benim sorum reçete oluşturma ile ilgili olcak.Reçetenin mantığını biliyorum ama plc ve hmi da nasıl oluşturulacağını bilmiyorum.Plc programında neler yapmam gerekiyor hmi programında ne yapmam gerekiyor.En basitinden,
Reçete1:Isılar sayfa 1(50 C),basınçlar sayfa2 de (3 bar)
Reçete2:Isılar sayfa 1(100 C),basınçlar sayfa2 de (6 bar)
Şimdi bu iki sayfadaki bir çok değeri saklamak ve çağırmak için PLC de hangi komutları,HMI da neleri yapmamız gerekir.
Yardımların için teşekkürle..
arkadaşlar easyview HMI ile pici rs485 üzerinden haberleştirmeyi yaptım.ama bir türlü karakter ("a","data",..bunun gibi) göndermeyi yapamadım.bununla ilgili bir çalışması veya bilgisi olan varsa,nasıl yapılacağı hakkında yardımcı olursa sevinirim.herkese kolay gelsin...başarılar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?