s7 PLC Ödevi

Aslında ben ödev araştırması içerisindeyim soru çeşitlerine bakınıyorum ve o soru ilgimi çekti.. Eğer bilmediğim komutlar varsa yeltenmek istemiyorum. Malum hoca kabul etmeyecektir. Seçmeli ders olduğu için çok ayrıntılı görmüyoruz. Bana sayıcı zamanlayıcı olan basit ama nedeni olan basit bir program lazım. Yardımın için teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Starta basınca A noktasında bulunan malzeme B noktasına doğru 30Hz hızla hareket edecek. B noktasına geldiğinde konveyör duracak. Malzemenin A noktasından B noktasına geliş süresi kadar konveyör duracak ve sonra B noktasından A noktasına 35Hz hızla geri hareket edecek. Gecen süre kadar bekleyip tekrar B noktasına hareket edecek. Bu şekilde stop a basıncaya kadar devam edecek. Stop a basınca konveyör duracak. Tekrar starta basınca kaldığı yerden devam edecek. Hangi yöne giderken durmuşsa o yönde devam edecek. Stop ta kaldığı süre bekleme süresini etkilemeyecek. bu proje de yardımcı olacak bı arkadas var mı ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Siz bu projeyi Temmuz ayından beri yapmadınızmı ? Temmuz ayında size bu programı Zelio Soft ile yazıp vermiştim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,466
Mesajlar
927,196
Kullanıcılar
452,035
Son üye
alcn01

Yeni konular

Geri
Üst