s7300 Analog FC105 FC106 İLE ilgili örnek yardımı..

ernestoo

Üye
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Slm arkadaslar.Benım s7300 Analog FC105 FC106 İLE ilgili uygulamalara ihitıyacım var.. Bu uygulamalar sadece soru seklindede olabilir..Yada ne işe yaradığını belirtmeniz yeterli.bunlarla ilgili çalışmaları olan arkadaslar lütfen yardımcı olsunlar.ii çalışmalar..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ewet haklısın biraz daha açıklık getireyim.standard library - T1 s7 converting blocks(Kütüphane olarak burada) FC105-scale convert analog sinyali dijitale--fc106 unscale ise dijitali analog bilgiye ceviriyor.Bunlar ne işe yarıyor kısmına gelince bilmiyen arkadaşlar için..Bir makinanım sıcaklığını kontrol edebilirsiniz,bir üretim deposunda yağ depolama işleminde depo içerisindeki yağ seviyesini ölçmek için.ewet sizinde belirtiğiniz gibi analog değerin değeri 0-10 V arasında olması benım için yeterli.Fakat bilindiği gibi -10-10V arası sonsuz değer ölcumu yapılabilir ve buda geniş kapsamlı ölçümleri içerir.İşte bu tür uygulamalara ihtiyacım var İlk mesajımda belirtiğim gibi uygulama olmasada olur soru halindede olsa benım için yeterli..1 tanede olsa lütfen paylasın...
 
Umarım işini görür. Açıklama ve örnek var.
 

Ekli dosyalar

  • Scaling and Unscaling Analog Values.rar
    136 KB · Görüntüleme: 790
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bit tankın sıcaklığını kontrol edip. Bu değeri set değeriyle karşılaştırıp set değerine altındaysa rezistans çalıştırabileceğiniz bir uygulama olabilir.
 
Erolgke cok tesekkur ederim..Anladıgım kadarıyla bu konuyla ilgilenen pek arkadas yok.Bunu benzer uygulamalar yaptım bunuda yapıcam.Değişik fikri olanlar varsa bu şekilde paylassınlar..biraz ısrarcı davranıyorum sanki ama gercekten ihtiyacım var..Tekrar teşekkur ederım..
 
slm

105 ve 106 yı 3-4 senedir kullanmıyoruz.Bunun sebebi tek tek scale ve unscale ile uğraşmak istemeyişimizdir.Onun yerine kendimizin oluşturduğu resimdeki bloğu kullanmaktayız.
 

Ekli dosyalar

  • adsız.JPG
    adsız.JPG
    21.3 KB · Görüntüleme: 484
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba HansAndersen,
Bir sakıncası yoksa bu bloğu bizimle paylaşırmısınız. Az da olsa açıklama yazarsanız seviniriz.
 
Slm Erol kardeşim,

Bu bloklar ve bunun gibi diğer blokları Siemens dahil tüm firmalar saklıyorlar.Bizim de prensiplerimiz ne yazık ki bu yönde. Bu blokların oluşumunda gerçekten büyük emekler var ve halen olmakta.Bu nedenle üzülerek paylaşımda bulunamayacağımı belirtmek isterim.

Emeğe saygı :)
 
arkadaşlar size bir ip ucu vermek istiyorum. bir fonksiyon bloğunu oluşturmak için yapmanız gereken istediğiniz bloğu oluşturmal için gerekekn matemetiksel formulu fb bloga ister ladder ister stl ister fbd kodunda yazar elde edersiiniz. bu fb blogu ob çağırarak kullanırsınız. mesele pıd kontrolde siemens kendi bloğunu simatric içerisine gömmüştür ama siz başka bir blok yazmak istiyorsanız bu bloga ait matemetiksel formulu fb içerisine yazara oluşturabilirsiniz.
 
Arkadaşlar merhaba;
FC105 ile ilgili sorunum var. 1.25 metreli lineer cetvel kullanıyorum. Giriş adresi
PIW752. Gerekli ayarları yaptım. Ama PLC SF'ye geçiyor. nereyi atlıyorum bulamadım.
resme bakıp yönlendirebilir misiniz?
Ayrıca bipolar ne demek, ne yazmam gerekiyor?

İyi Çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • ANALOG.JPG
    ANALOG.JPG
    14.3 KB · Görüntüleme: 181

Forum istatistikleri

Konular
128,830
Mesajlar
920,833
Kullanıcılar
450,922
Son üye
yusuf4141.

Yeni konular

Geri
Üst