s7300 ile nasıl servo sürülür ?

bence genç22 dediğinden şaşma.
bu fm sürücülerin encoder girişi var.encoderi direkt oraya bağlayacaksın.
s110 kullan madem müşteri istiyor.sür pwmle tamam
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
s110 kullanılırsa haberleşme ile daha kolay yapılır bu iş bence. En ucuz ve güzeli s71200 aslında ama bakalım. Belki sürücüyü değiştiririm sew kullanırım ozaman profibus üzerinden sürebileceğimi düşünüyorum.
 
FM 357-2 4 eksen servo/step motor kontrol modülüne ait konfigürasyon yazılımı var. Bu yazılım ile önce sistemi konfigüre ediyoruz. Sonra fonksiyon bloklarıyla veya bu konfigürasyon yazılımının MDI girişi ile servoları kontrol edebiliyoruz. Bu modül açık ve kapalı çevrim çalışabiliyor. Tek eksen maksimum 750kHZ çıkış alabilirsiniz. Analog servo ve valfleri de sürebilirsiniz. Aslında çok kullanışlı bir modül ama kullananı bulmak çok zor :)

FM 357-2.jpg

FM 357-2.2.jpg
 
Dediğn gibi üstadım çok kullanışlıdır illaki ama artık kullanılmıyor bunu anlatmak lazım insanlara :)
 
Ustad pwm olayini unutmalisin hassas durumlarda puls sayisini kaciriyor istedigin yere ulastiramazsin hhaberlesmeyle cozmelisin bence ama siemens bilgim yok fakat en basitinden delta plc ile yapilabiliyorsa siemenste de mutlaka vardir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,073
Mesajlar
923,033
Kullanıcılar
451,360
Son üye
warlock4157

Yeni konular

Geri
Üst