emodiyator
Profesyonel Üye
harmoniği bilmiyorum yarın öğrenebilirim ama frekansımız 50 hz de
Bence bir şebeke analizörü ile detaylı bir analiz yapmanız iyi olacaktır.Kaçıncı dereceden hangi harmoniğe yakalandığınızı görebilirsiniz.
harmoniği bilmiyorum yarın öğrenebilirim ama frekansımız 50 hz de
voltajımız 402 volt farkettim bugün farklı noktalarda motor koruma ve kumanda sigortaları atmıştı motorlar malumunuz çin malı ve 380 volt yazıyor etiketlerinde 402 volt birşey ifade edermi
gerilim düşümü 2 volt oluyor yani iletkenlerde sorun yok 600 amperde dahi 397 volt görüyorum
Sn.yavuz31,sanayi bölgesine dilekçe verip ölçüm yapmalarını beklemenize gerek yok.Harmonik konusunda profesyonel ve güvenilir bir firma bulup sisteminizi iyice ve uzun zamanlı analiz etmelisiniz.Harmonik sorununuz olduğu kesin.Harmonik sorunlarının çözümü çok zor ve çok maliyetlidir.Bu nedenle bulacağınız partner firma ile öncelikle filtresiz çözümler üretmeye çalışmalı eğer böylelikle sürdürülebilir bir harmonik seviye yakalayabilirseniz böyle idare edersiniz.Filtresiz taktiklerden netice alamazsanız sabit filtre veya aktif filtre için fiyat performans ve amortisman süresinide göz önünde bulundurarak uygun bir filtre sistemine karar verirsiniz.Sistemi kurduracağınız firmaya yapacağınız sözleşmede sonuç odaklı tasarım sorumluluğunu yüklemelisiniz.Yüzme bilmeyen armut ağacına çıkmamalı diye düşünüyorum.Kolay gelsin.