Senkron generatör nominal gücün üstünde yüklü ise ne olur

Katılım
9 May 2015
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba
Bir senkron generatör nominal gücünün çok üstünde yüklü ise yani çok üstünde çalışırsa sonucunda ne olur?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bütün alternatörler senkron olan jeneratörlerdir. Senkron motora ac akımını verirseniz döner, tersine olarak döndürürseniz ac akımını (yapısına göre tek veya 3 fazlı) üretir. Nominal akımın çok fazla aşılmasında, çıkışta ona bağlı olan bu yüklerde çok fazla voltaj düşmesi olur, çekilecek amper bu yüklere tam olarak yetmediği için bazı yüklerin normal çalışmasında da ayrıca aksaklıklar olabilir. Aşırı akım çekilmesine karşı özel bir koruma sistemi yoksa uzun sürede jeneratör sargılarının yanmasıyla sonuçlanır.

Ayni durumu sekonder sarımından çok aşırı akımlar çekilen bir Şebeke trafosuna benzetin. Örneğin bir devlet yurdunda veya özel bir yurtta tüm öğrenciler kaçak ocaklarını prize ayni anda takmış olsun. Yurt şebeke besleme trafosunun nominal gücü veya amper verebilme gücü çok fazla aşıldığı anda bu trafo patlar, ayni bu jeneratörün durumundaki gibidir. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,090
Mesajlar
923,153
Kullanıcılar
451,394
Son üye
ENESCAMUZCU

Yeni konular

Geri
Üst