senkron jeneratör

sdag

Üye
Katılım
18 Ara 2009
Mesajlar
307
Puanları
1
merhabalar, arkadaslar sızlere bı sorum oalcak.
benım projede 2 adet 550kVA jeneratörum var ve ben bunları senkron çalıştırmak ıstıyorum. bu konu ıle ılgılı elınde dokuman olan arkadaslar varsa paylasabılırmıyız. (daha once yapılmıs olan proje orneklerı, işimi görür bu tur çalışması olan arkadaslardan rica ediyorum)
teşekkürkerl şimdiden
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım döküman derken nasıl bir döküman istiyorsun jeneratörler mevcutmu ?
yoksa projemi çizeceksin
yoksa mevcut jeneratörleri senkronmu çalıştıracaksın ?
her şekilde yardımcı olabilirim
ama tam olarak ne istediğinizi belirtmeniz lazım?
 
400 yataklı bir hastane1600 kva olmak üzere üç trafo tarafından besleniyor.kesintisiz enerji için ise 6 adet 770 kva jeneratör kullanılıyor.bunların 4'ü senkronize olmadan hastaneye enerji verilemiyor.senkron panosu ise 10 kva lık ups tarafından sağlanıyor.jeneratörleri manuel çalıştırdığımızda hiç bir sorun yok gayet güzel çalışıyor.ancak elektrikler kesildiğinde adp deki tmş ler veya jenaratör bobinleri arızalanıyor.geçen hafta enerji kesildi ve adp nin tmş si tutukluk yaptı jeneratör çalışyığı halde hastaneye enerji verilemedi.bu arıza onarıldıktan 2 gün sonra yine elektrikler kesildi ve 6.jeneratörün bobini bozuldu.her kesintide bir fire veriyoruz.bunu sebebi ne olabilir??yardımlarınızı bekliyorummm
 
yardım yok muuuu???
 
Dostum seninn bu dedigin jeneratorlerle ilgili sorun var senkron olmuyor jeneratorler istersen ara ko0nuşalım
0541 553 75 11 ayhan aydogan agb jenerator
 
Bağlantıyı izah eden bir Tek Hat Şeması güzel olurdu. Birde bu jeneratör bobininden kastınız nedir, onu da yazabilirseniz.
 
Ayhan arkadaşım bizdede 5 adet senkron 1650 KVA COMAP diye bir modüllü jeneratör var ama bi türlü senkron olamıyorlar hava klepeleri kapanıyor çok para harcadık ama düzen tutmadı bu konuda bilgin varmı.

:confused:

Dostum seninn bu dedigin jeneratorlerle ilgili sorun var senkron olmuyor jeneratorler istersen ara ko0nuşalım
0541 553 75 11 ayhan aydogan agb jenerator
 
Kardeş plc ile bu iş süper oluyor özellikle gemilerde 2-3 -4 jeneratörlerle bu işlem yapılıyor bunları araştırabilirsin.
 
PLC ile jeneratör senkronizasyonu nasıl yapılyor ? Bunla ilgili olarak
 
Ciddi bir konu . Profesyonel bir ekip tarafından kontrol edilmesi gerekir.
Jeneratörler hangi ilde, kontrol edebiliriz talep ederseniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,898
Mesajlar
921,475
Kullanıcılar
451,048
Son üye
Yates

Yeni konular

Geri
Üst