sensör seçimi ?

merhaba.

bir şampuan dolduran pompam var. tezgaha sensör yerleştirip şişenin üst seviyesine ayarlamak istiyorum. dolunca dursun diye ama şişe saydam olmadığı için sensör algılar mı acabaa.

Son düzenleme:
öyle daha güzel olur ama loadcell ile uygulama yapmadım daha önce nasıl olur bilmiyorum yardım ederseniz olur aslında..

bahtiyar bey sivi doldurma sisleme sistemlerinde genelde bu tur calisma tercih edilmez.
yuruyen bant uzerinde dizilen siseler seperator ile mesafeleri ayarlanir memelerin agzina denk getirilir
hersiseye hazirlanmis olan kalipla mekanik olarak alinacak miktar ayarlanir doldur bosalt yapilir.
ust hazneden kendini dolduran kalip altindaki siseye bosaltir.
igne enjektoru gibi dusunun bir kovadan 50ml cekip bir siseye 50ml bosaltmak gibi
bu mekanik sistem aynen eski ayakla basilip pisikletin tekerini sisirdigimiz silindir hava pompalarina benzer.
cok saglikli kurulursa hata sozkonusu degildir seri uretimde cok buyuk avantajlari vardir.
kolayliklar dilerim

Sn. Egypt katılıyorum ama alternatif adına ultrasonic veya ir alıcı-verici ile dolması istenen seviye belirlenip dolum durduruluabilinir.

2011 yılında Tekirdağ da bi firmanın dolum makinasına bakım yapmıştım, sayın egypt nin dediği gibi mekanik bi aksam vardı her dolum başlangıcında el ile ayar yapılıyordu hic bir sıkıntı da olmuyordu. Makinada revizyon yapıldığı için basit bi devre ile Elektronik olarak donusturmustum. Sadece zaman rolesi kullanarak işi halletmiştim. Halen ayni sistem devam ediyor makina.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

ultrasonik sensor yani yarasa sensor sesin yankilanmasi prensibine gore calistigi icin bir tecrubem olmadigi halde siseden sesin geri yansimasindan dolayi icini hissedemeyecektir diye dusunuyorum.

egerki saydam cisimlerden yani camdan yansimasaydi hersabah camlarindan yarasa kaziyan insanlarla karsilamamiz gerekirdi diye dusunuyorum.
ancak bu durumu asmis ultrasonic adi altinda satilan ozel sensorlerde olabilir.
ancak bu islem icin masrafli ve riskli bir yol olacaktir
burda onemli olan sensorun ne acidan siviya baktigidir

alinti
Endüstriyel uygulamalarda ultrasonik sensörler, sıvı seviye algılama, akışkanlık algılamada, ahşap, kağıt, cam, şişe vb. fabrikalarda ürün algılamada ve daha bir çok uygulamada kullanılırlar.

kolay gelsin

Son düzenleme:
Valla ben şişe ağzından düşünmüştüm, dolum ucunun yanında (u sonik, ir) zira arçelik in kahve makinası da ir sistemle taşma/köpük sensörü kullanıyor. Saygılar.

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,672
Son üye
semik60

Yeni konular

Geri