Sensör Yardımı

thsn

Üye
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
115
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar yaklaşık 2 ton ağırlığında bir kömür silosunun nekadarının dolu nekadarının boş olduğunu anlamam için sensör kullanmam gerekiyor, acaba bunun için nasıl sensör kullanabilirim ? Ağırlık sensörü kullanma şansım yok.
 
arkadaşım böyle bir sistem beton santralleri çimento silosunda kullanılıyordu eskiden
 
Eğer sistemine uyuyor ve montaj imkanı varsa lazer mesafe sensörü ile yapılabilir.Ben 5 m yüksekliğinde bir tankın ne kadarı boş ne kadarı dolu böyle bir sensörle kontrol etttim.Sana yarın sensörün marka ve modelini verebilirim.Ya da internette bir çok markanın böyle sensörleri var.
 
2 ya da 3 adet lazer mesafe sensörü ile yapabilirsin analog çıkışı skalandırarak seviyeyi ölçe bilirsin ama toz kıvamında olmadığı için üst yüzey düs değildir sanırım?
 
çok teşekkürler arkadaşlar.
 
arkadasım genelde katı malzemelerın sevıyelerını tankın hersevıyesınde ogrenmek ıstıyorsan radar tıpı sensorlerı tavsıye ederım cok kullanıslıdır...
 
Banner ultrasonik seviye sensörlerinde çok iyidir, ayrıca lazerlerde var ancak hem ışıkları noktasal hemde maliyetler yüksek, 8 metre bir ultrasonik kullanarak geniş alanı tarayabilir ve analog çıkış ile seviyeyi rahatça ölçebilirsiniz, aşağıdaki linklerden ultrasonik sensörler kısmını inceleyin 1 lazer fiyatına 2 ultrasonik bağlarsınız hemde başınız ağrımaz.
 
lazer mesafe sensörü kömür gibi tozlu ortamlarda kullanmak sakıncalıdır. alıcı ile verici arasındaki ışının gidip gelme süresi prensibiyle, daha basitçe yol eşittir hız çarpı zaman prensibiyle çalışa bu tür sensörlerde ışın yoğun bir toz bulutu ile karşılaşır ise geri yansıyarak alıcıya ulaşabilir ve bu da yanlış ölçüme sebebiyet verir. ultrasonik sensör kullanmak bu yüzden daha akıllıca olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,931
Mesajlar
921,810
Kullanıcılar
451,107
Son üye
Xte13

Yeni konular

Geri
Üst