Kaçak mazotla mı çalışıyor üstad senin araba yahu ; ben lpg ye basmaya korkuyorum :)
Hoşgeldin aramıza Öksüz, tam mesaj yazdım nerdesin görün müyon diye arkasından mesajlara göz atayım dedim sen yazmaya başlamışsın :)
 
Aspiratörün çalışması ile birlikte oda içi hava basıncı değişir o anda kapılar hareket ediyorsa bu hareket algılanıyor olabilir. Başka da bir ihtimal aklıma gelmiyor.
 
Aspiratör çalıştığında lamba hiç yanmasaydı bağlantı hatası yani vaviyen oluşturmuşsunuz diyecektim ama dediğinize göre aspiratör çalışsın çalışmasın sedece aspiratörü kapattığımda ( yani devreyi açtığımda) bu olay oluyor.O zaman kablo gevşekliği, erime, inceden kopukluk gibi sebeplerden anlık olarak enerji kesintisi olup sensörlü lambayı yakıyor.Bildiğiniz gibi sensörlü lambanın enerjisini kesip tekrar verdiğinizde hareket olmasa dahi belli bir süre yanık kalıyor. Yaşlı ustamızında dediğine katılıyorum aspiratör emişi bazı hafif cisimlere hareket verip lambanın yanmasını sağlayabilir.
 
Aspiratör başka odada bulunuyor.
Bazen de bahçedeki sensörlü lamba yandığı zaman 3-5 saniye sonra WC ve lavabodaki sensörlü lambalar yanıyor.Ama bu bazen oluyor.
Yeni bir şey öğrenirsem buraya yazarım.İlginize teşekkür ederim.
 
Sensörler ısıya kayıtsız kalamıyor lamba motor gibi veya başka sıcak cihazları görmeyecek şekilde konumlandırılmalı, başka iihtimal de dediğiniz gibi voltaj kesintisi elektrik gelince 1 dk yakın zaman yanık kalır.

Daha ilginç bir olay anlatayım, apartmanda takılı olan sensörlü lambalar merkezi sistem kalorifer 80-90 derece sıcaklıktaki suyu peteklere basınca kendiliğinden yanmaya başlıyor. :)

Bu sensörlerin sıcaklığa duyarlı çalışması ile alakalı bir durum :)

Saygılar...
 
Son düzenleme:
Hatta bazı modelleri ateş böceği bile geçse yanıyor :p

Yada geçen ay sivrisinekler yüzünden merdiven otomatiği faturası çok kabardı :D
 
Hatta bazı modelleri ateş böceği bile geçse yanıyor :p

Yada geçen ay sivrisinekler yüzünden merdiven otomatiği faturası çok kabardı :D
Ustam ne yaptın yaaa, ama biri os.... o zaman fatura kabarır ışıklar hiç sönmüyor o zaman :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
922,010
Kullanıcılar
451,140
Son üye
03hsyn

Yeni konular

Geri
Üst