Hamdiiersknn
Üye
Siyahla kırmızı sensörün beslemesi beyazlar ise trafonun beslemesi. Yazıyo zaten
sensörde light yazan 2 kabloyu trafonuzun girişine anahtar bağlar gibi bağlayacaksınız (seri bağlantı diyoruz buna). ama önce elektriği kesmeyi unutmayın. çarpılmanızı istemeyiz.Kaçırmışım orayı pardon.
Doğru anlamışmıyim ; sensordeki ligt yazan iki kabloyu boattan gelen faz ve nötr kablolarla birlikte trafoya giriş yapacağım. Eğer öyleyse diğersensörde light yazan 2 kabloyu trafonuzun girişine anahtar bağlar gibi bağlayacaksınız (seri bağlantı diyoruz buna). ama önce elektriği kesmeyi unutmayın. çarpılmanızı istemeyiz.
Doğru anlamışmıyim ; siyah ve kırmızı kabloyu boattan gelen faz ve nötr ile birlikte trafoya giriş yapacağım. Eğer öyleyse diğer iki beyaz kabloyu nereye baglayacagimSiyahla kırmızı sensörün beslemesi beyazlar ise trafonun beslemesi. Yazıyo zatenEkli dosyayı görüntüle 47287
Nasıl anahtar bağlar gibi bağlayacaksınız ? Zaten sensör anahtar görevi görüyo. Beyaz kabloları güç kaynağının beslemesine bağlayacak direk.sensörde light yazan 2 kabloyu trafonuzun girişine anahtar bağlar gibi bağlayacaksınız (seri bağlantı diyoruz buna). ama önce elektriği kesmeyi unutmayın. çarpılmanızı istemeyiz.
Hocam Kusura bakmayın çok bilgili değilim ben besleme dediginiz trafonun 12v çıkışımı oluyorHocam siyah ve kirmizi boatindaki faz ve nötüre bagliyosun. Beyazları ise trafonun beslemesine bağliyosun
hay Allah razı olsun senden. Bende çok aradım bulamadım. Bu benim aradigim videoydu. Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Yaptigimda videosunu atarım buraya. Sizin için aradım ve buldum [emoji4] duyun yerinde sizin trafonuz olacak. Kolay gelsin..
Projeyi yapabildinizmi. Benimde birkaç sorum olacaktıKaçırmışım orayı pardon.
Eğer AC220V sensör kullanacaksanız, sensörü dc12v adaptörünün beslemesine yani 220V'a bağlamalısınız. Sensör tetiklediğinde ise ortak uç ya da ayrı uçlardan adaptöre 220 giriş vermelisiniz. Bu noktada pır sensörün taşıyabileceği akım önemli! Siz böyle değil de sadece 12V kısmı açıp kapasın diyorsanız araya 220v bir röle ilavesi ile tetiklediğinde ledleri yakacaktır. Üçüncü bir seçenek doğrudan dc12v pır sensör temin edilirse 220 kısmı ile uğraşmadan 12v adaptör çıkışı ile led arasına uygun şekilde monte edilerek devreye alınır. Pır sensörlerde genelde aydınlık sensörü de olduğundan gündüz çalışmayacak şekilde ayarlanabilir. Bu tür bağlantıda adaptör sürekli bağlantıda kalır. Istenirse tüm bağlantı çeşitlerinde araya konacak paralel bir anahtar ile istenirse sürekli açma durumu da eklenebilir.