O stüdyoyu bozan sizlermiydiniz1994 yılında TRT Arı Stüdyosunda uygulamıştık.
O stüdyoyu bozan sizlermiydiniz1994 yılında TRT Arı Stüdyosunda uygulamıştık.
Hayır, bir yarışma programını ve elektroniğini uygulamaya gittiğimizde yapmıştık, o sıralarda mükemmel olmuştu sonra ne yapıtılarsa suç benim değilO stüdyoyu bozan sizlermiydiniz
Hatırladığım kadarıyla tüm puantexler ve duvarlar boyanmıştıHayır, bir yarışma programını ve elektroniğini uygulamaya gittiğimizde yapmıştık, o sıralarda mükemmel olmuştu sonra ne yapıtılarsa suç benim değil
Daha neler hatırlıyorum, bir "tonmayster" vardı bütün mikrofonların bas-tiz ayarlarını "0" a getirirdi, biz düzeltemedik, neyse ki Nükhet Duru geldi, fırça çekince başkası düzeltti.Hatırladığım kadarıyla tüm puantexler ve duvarlar boyanmıştı
Neymiş kötü görünüyormuş.
Enstruman amplilerinde ton kontrol biraz daha farklıdır.Yamyam hocam yaptığımız LM1875 amplimizde ve modifiye amplimizde sizin ton kontrol devresi bas ve tiz olarak gayet başarılı sonuçlar verdi.Hele loudness devresini de kullanınca tadından yenmez oldu.Şimdi aklıma takılan bir konu var.Bas gitar amplilerine baktığımda üzerindeki ton kontrollerinde BAS-MID-TREBLE
potları var. Bu amplilerde ton kontrol devresindeki bu potlar ile hangi frekans aralıkları arttırılıp azalatılıyor?
NOT:Bas gitar frekans aralığı 41,2Hz ile 329,63Hz arası
iyi marka bas gitar amplilerini (Marshall,Fender,Roland gibi ) inceledim hepsinde Bas-Mid-Treble potları var.Merak ettim bas amplilerde mid ve özellikle treble neden gerekir diye.Bas gitarda 329Hz in üstü olmadığına göre bu amplilerdeki ton kontrol tasarımlarında mid ve treble olarak kullanılan potlar daha düşük Hz leri mi kontrol ediyor?Olabilir mi böyle bir şey?Enstruman amplilerinde ton kontrol biraz daha farklıdır.
Bass gitar amplilerinde mid ve treble kullanılması doğru değildir. Sadece bass roll off frekansı değiştirilebilir şekilde yapılanlar doğrudur.
Ampli genel amaçlı enstruman amplisi ise 3 adet ton kontrol sağlaması olağandır.
Mid sesler genellikle 1kHz frekansları kontrol etse de çoğu mikserlerde mid kontrolü orta frekansların hemen hemen hepsini kapsamaktadır.
Tiz kontrolü ise çoğunlukla 8kHz ten 20kHz lere kadar kontrol edebilir.
Buradaki temel frekans kontrolleri bizim ton kontrol devresinde de geçerlidir. Ancak sabit olarak ayarlanmıştır.
Örneğin bass roll off frekansımız 82nF ile 20Hz ise bu kondansatörleri 47nF yaparsak turnover frekansımız 50-60Hz'lere doğru yükselecektir.
Yoh.iyi marka bas gitar amplilerini (Marshall,Fender,Roland gibi ) inceledim hepsinde Bas-Mid-Treble potları var.Merak ettim bas amplilerde mid ve özellikle treble neden gerekir diye.Bas gitarda 329Hz in üstü olmadığına göre bu amplilerdeki ton kontrol tasarımlarında mid ve treble olarak kullanılan potlar daha düşük Hz leri mi kontrol ediyor?Olabilir mi böyle bir şey?
Bit unsuru alt ve üst örnekleme derinliğini ifade eder.Arkadaşlar benim bugünlerdeki projem kablosuz ses transferi.Bunun için analog to digital ve digital to analog işlemi uyguluyorum.
Sorum şu:Kablosuz veri transferinde kullandıgım rf modul maksimum 250Kbps destekliyor;8bit 10Khz örnekleme yapıyorum.
Kaliteyi artırmak için derinliktenmi yoksa örnekleme frekansındanmı fedakarlık etmek mantıklı.Yani 8 bit derinligi 6 bite düşürüp örneklemeyi artımakmı daha mantıklı yoksa 8 biti 10 bite çıkarıp örnekleme frekansını düşürmekmi?