GokhanAycan
Üye
Mehmet Bey İyi Akşamlar,
İlginiz için teşekkür ederim. Sorularınıza cevap vereyim.
1. Doğru diyorsunuz. Bugün cep telefonu ile kaydetmeye çalıştım, ama kulağıma gelenin aksine çok cılız olarak kaydettiği ve anlamı olmayacağı için sildim. Daha sonra hem cihazı ilk açtığımdaki hem de sorun teşkil eden sesleri bilgisayarda kullandığım mikrofon ile kaydetmeyi deneyeceğim. İşe bakın ki saat tam 19:00'da bıçakla kesilir gibi kesildiler, 1 saat oldu bir kere duymadım.
2. Aynı mı? Bilemiyorum, ama benim algım çok benzer olduklarını söylüyor. Sanki masif bir masaya dirsek yumruk vurmuş gibi,tok, anlık bir ses.
3. Cihazı alalı 14 sene oldu, net hatırlamıyorum ama ilk açılışta çıkan ses o kadar doğal geliyor ki sanırım ilk zamandan beri var.
4. Konuya hakim olmadığım için soru ile cevap vereyim, voltaj dalgalanması neden olabilir mi? Veya 10 metre ötemde baz istasyonu kulesi var, yüksekliği de yaklaşık bir o kadar vardır. Okuduğum kadarı ile iyi zırhlanmamış cihazlarda ses yapabilirmiş? Gerçi benim duyduğumdan ziyade daha tiz zırlama gibi oluyor onlar.
5. Ses konusunda hiç bir problem yok zaten, ilk aldığım gün kadar kaliteli sesi var cihazın. Sadece ekstra bir de bu ne olduğu belli olmayan ses araya karışabiliyor.
6. Ne demek istediğinizi anlamadım, özür dilerim. Set 5+1, uydular metal ayak üstünde sürekli gözümün önünde duruyor. Toz kapakları üstünde, diyafram doğru tabir mi onları görüp görmediğimi mi soruyorsunuz?
Forum otomatik arka arkaya iki paylaşımı birleştiriyor sanırım:
Mehmet Bey'in sorularına cevap verirken gereksiz kirlilik yapmamak adına, bugün yaptığım testleri ayrıca yazayım dedim. Spam olarak algılamayın lütfen.
Fotoğrafını koyduğum şalterlerin nerelere ait olduğunun listesini çıkardım, kontrol kalemi ile faz/nötr/toprak kontrol ettim. Odalardaki prizlerde toprak hattında kalem yanmaz iken, banyo ve mutfaktaki bazı prizlerde toprak bağlantısında kalem yandı. Sıfırlamak denilen işlem mi yapılmıştır bilemiyorum. Bir ayrıntı olarak kalsın.
Evdeki prize takılı herşeyi söktüm ve cihazı olduğu yerde, normalde kullanmadığım, tamamen ayrı bir uzatma kablosu ile hem odamdaki hem de banyodaki bir prizde denedim. Sorun aynen devam etti.
Bu sırada cihaza herhangi bir ses kaynağı bağlı değildi.
Ayrıca 2 adet 12V 9Ah UPS akü siparişi verdim. Şebekeye hiç bağlı değilken ne olacak merak ediyorum doğrusu. Olmadı arıza cihazdadır demeden önce, alıp bir arkadaşımın evine filan götürmeyi düşünüyorum.
Gökhan bey,Mehmet Bey İyi Akşamlar,
Hiç birimizde kristal küre yok, varsayımsal cevapları gayet normal karşılıyorum.
Eksik verdiğim bir bilgiyi düzelteyim, cihaz Direct ses kaynağındayken (stereo jack ile bağlı) açıldığında bahsettiğim sesi yapıyor ancak optik bağlantı geçerli iken açıldığında olmuyor. Kaç zamandır optik seçili iken açıp kapamamışım
Dün gece buraya yazdıktan sonra saat 20:30'da tekrar başladı, ben yorgun hissedip 2 saat kestirmişim. Gece yarısı uyandığımda sorun yoktu. Bugün sabah 8 gibi kalktım ve 19:55'e kadar sorun olmadı. Şimdi ara ara devam ediyor. Bakalım bu sefer ne kadar sürecek.
Malesef ölçüm aletim yok. UPS akülerim geldiğinde (umarım UPS çalışır bunca zaman sonra), halen sorun olursa başka bir yerde deneyip ona göre aksiyon alırım artık. Malum koltuğumun altına alıp gidebileceğim büyüklük ve ağırlıkta değil set.
Bunalmıs Ustam, kendi yaptığım şeylerden etkilenme sıfır. Ne klima ısıtma soğutma modunda, ne PC filan açılırken, hatta kış ayrıca bazen quartz ısıtıcı açılırken, çamaşır makinesi filan çalışırken olmuyor. Lambalarımın hepsi led, sanırım incandasent ampul lazım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?